Palatul Victoria, luminat în culorile drapelului Belgiei

belgia.jpg

palatul victoria belgia
Palatul Victoria a fost colorat în culorile Belgiei
Foto: captură Antena 3

Tragedia care a lovit marți (22 martie) capitala Uniunii Europene, Bruxelles, nu a lăsat nici țara noastră nepăsătoare. Ziua de joi (24 martie) a fost declarată zi de doliu național, iar Guvernul României a ales să se alinieze altor state și să-și coloreze clădirea în culorile drapelului belgian.

Omagiul adus de instituția guvernului vine să completeze tributul adus și de alte state. Executivul a decis ca ziua de 24 martie să fie declarată zi de doliu național în România, în semn de solidaritate cu victimele atacului de la Bruxelles, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu. Mai mult, media a fost rugată să-și adapteze conținutul radio și tv la nivelul momentului greu pe care îl trece întreaga Europă.

Și alte țări au adus un omagiu emoționant Belgiei

Simbolul Parisului, Turnul Eiffel, a fost și el luminat în culorile steagului belgian, dar și Poarta Brandenburg din Germania.

 Loading...
 
 

Citește și

  • Turnul Eiffel a fost iluminat marți seară (22 martie) în culorile Belgiei, omagiu adus "victimelor, apropiaților lor și întregului popor belgian" după atentatele de la Bruxelles, a anunțat primarul Parisului, Anne Hidalgo.

  • aeroport bruxelles explozii belgia atentat

    Două explozii puternice au avut loc, în urmă cu puțin timp, pe aeroportul din Bruxelles, Belgia. Aeroportul a fost evacuat în urma deflagrațiilor. Cele 3 explozii, două la aeroport şi una la metrou au făcut, până în acest moment, 32 de morți și 230 de răniți.

  • atentate teroriste Bruxelles

    Capitala europeană este sub teroare. Trei români au fost răniţi în atentatele de marţi dimineaţa (22 martie) din Bruxelles, potrivit Digi24. Trei explozii au avut loc în capitala Belgiei, două dintre ele au avut loc în aeroportul Zaventem, iar o alta la metrou. Doi dintre români se află în continuare în spital, un al treilea a fost externat. Al patrulea român rănit este minor şi se află în prezent sub îngrijiri într-o unitate spitalicească, asistat de un membru al familiei.

  • atentatele de la bruxelles

    Inima Europei a fost atacată de teroriști, așa au titrat toate televiziunile de știri din lume despre atentatele care au avut loc în Bruxelles, marți (22 martie). Cifrele sunt dramatice: 31 de morți și 271 de răniți. Oamenii își plâng morții și au fost decretate trei zile de doliu național. Belgienii rămân uniții, iar în spatele lor stau țările europene solidare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1