Palatele din Țăndărei, construite cu bani din taxele britanicilor

Ultima actualizare:
Vilele din Țăndărei și-au făcut loc printre blocuri
Vilele din Țăndărei și-au făcut loc printre blocuri

Casele impunătoare ale rromilor din Țăndărei, Ialomița, au ajuns subiect de presă în Marea Britanie, unde jurnaliștii vorbesc despre fraudarea sistemului de ajutoare sociale de către cetățenii români.

Cei de la Daily Mail au scris despre schimbarea la față a localității Țăndărei, dar deloc în termeni laudativi. Case de sute de mii de lire sterline, care de care mai colorate și mai impunătoare, dar și bolizii de lux de pe aleile acestor vile i-au scandalizat pe britanici, care spun că romii au beneficiat în mod nemeritat și ilegal de ajutoare sociale venite din banii contribuabililor din Marea Britanie.

O statistică a guvernului britanic anunță că mai mult de 3000 de cetățeni români au cerut ajutoare sociale în țara în care s-au mutat, în special alocații. Deși în ultimii ani legile s-au mai asprit, rromii au găsit o modalitate de a le da de cap și de a beneficia de bani la fel ca orice alt cetățean din Marea Britanie. Conform calculelor celor de la publicația amintită, o familie cu trei copii poate aduna 2500 de lire de la stat, aproape jumătate din salariul anual pe care l-ar încasa în țara noastră, dat de britanici ca fiind de 4100 de lire sterline.

Localnicii din Țăndărei se tem de proprietarii viloaielor


    Vilele din Țăndărei și-au făcut loc printre blocuriFoto: arhivă Click!
Vilele din Țăndărei și-au făcut loc printre blocuriFoto: arhivă Click!

Țăndărei este dominat de rromi, mai mult de trei sferturi din totalul locuitorilor. Mai mulți și-au stabilit cartierul general în localitatea ialomițeană, iar cei care nu sunt de acceși etnie se tem de ei. Unul dintre bărbații cu care a stat de vorbă Daily Mail despre proprietarii locuințelor impunătoare a declarat: "Mă bucur că ei sunt în străinătate. Când se întorc, eu nici nu ies din casă după lăsarea întunericului și nici nu mai merg la târgul anual de aici. Este foarte periculos și m-aș putea întoarce fără portofel. Rromii vor familii numeroase, întotdeauna au avut familii mari, iar acum încasează serios cu ajutorul copiilor lor. Toți știu despre ajutoarele din străinătate și se sfătuiesc unii pe alții despre cum să le obțină. De acolo le vin banii."

Peste 300 de vile, construite cu bani din Marea Britanie

Un număr impresionant de case a fost construit cu bani proveniți din ajutoarele sociale ale statului englez, nu mai puțin de 300. În doar doi ani, unul dintre cei mai cunoscuți localnici, fiul liderului unui clan de rromi, Adrian Radu, a primit nu mai puțin de 29.000 de lire sterline, în mod ilegal, iau un altul, Ilie Schian, a primit 35.000 de lire în decursul unui an. Amândoi și-au construit "palate" în Țăndărei. Schian a fost și închis trei ani pentru fraudarea statului britanic cu 114.000 de lire.

Mulți români lucrează în casele rromilor

Pentru că proprietarii caselor sunt mai mult plecați în străinătate, dar și îndeajuns de leneși pentru a avea grijă de locuințe, mulți dintre românii din Țăndărei ajung să lucreze pentru rromi, să le curețe casele și grădinile.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net