Pagubele făcute de vremea extremă. Ce județe au fost lovite de viitură

Ultima actualizare:

    Ploile torențiale au inundat străzileFoto: Pixabay
Ploile torențiale au inundat străzileFoto: Pixabay

În ultimele 24 de ore, instabilitatea atmosferică accentuată a produs averse torențiale, scurgeri importante pe versanți, inundații locale și creșteri de debite pe anumite râuri, soldate cu mai multe pagube de ordin material.

Deși în cursul zilei de ieri, vineri, 21 iunie, și noaptea trecută au fost emise peste 70 de atenționări și avertizări hidro-meteorologice de fenomene severe, nu au fost înregistrate situații extreme care să se soldeze cu victime. Pentru avertizarea timpurie a populației din localitățile aflate sub incidența codurilor portocaliu și chiar roșu de fenomene severe, IGSU a transmis în cursul zilei de ieri 19 mesaje cu măsuri preventive prin sistemul RO Alert.

Mai multe locuințe și gospodării au fost inundate

Efectele vremii nefavorabile din ultimele 24 de ore s-au făcut simțite în 18 localități din județele Arad, Bihor, Buzău, Caraș-Severin, Harghita, Maramureș, Neamț, Prahova, Suceava, Vâlcea, precum și în municipiul București.În toate zonele afectate, pompierii au acționat cu motopompe pentru extragerea apei acumulate în 91 de locuințe, curți și subsoluri. Totodată, salvatorii au intervenit pentru degajarea a 23 copaci căzuți pe carosabil și autoturisme, precum și pentru înlăturarea a 2 schele de construcție desprinse din cauza vântului puternic.

Din cauza unei ruperi de nori, în localitatea Săpânța din județul Maramureș, au fost inundate mai multe gospodării. Întrucât nivelul apei din gospodărie era crescut, o persoană cu probleme medicale a fost evacuată temporar la rude.În această dimineața singurele intervenții ale pompierilor erau pentru înlăturarea urmărilor inundațiilor de acum două zile, din zona Văleni, municipiul Piatra Neamț, unde în continuare sunt acumulări de apă în mai multe curți.

Sfaturi din partea autorităților

Pe cursul zilei de sâmbătă, 22 iunie, toată țara se află sub prognoză de instabilitate atmosferică accentuată și averse. Peste 4.900 pompieri din inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizați pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență.Pentru evitarea producerii unor evenimente care să îi pună în pericol, recomandăm cetățenilor ca pe timpul manifestării vântului puternic și căderilor de grindină, să rămână în spații închise care le asigură protecția.De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de aceste fenomene periculoase, parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net