Pacienţi ţinuţi în frig la Spitalul din Piatra Neamț. «Au primit lături pe post de hrană»

Ultima actualizare:

    “Suntem oameni, nu animale”, au reclamat bolnavii care aşteptau sub cerul liberFoto: monitorulneamt.ro
“Suntem oameni, nu animale”, au reclamat bolnavii care aşteptau sub cerul liberFoto: monitorulneamt.ro

Situaţie revoltătoare la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ! În seara de 5 octombrie, pacienţii cu simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2 erau ţinuţi afară, în curtea spitalului, ore în şir, în ciuda frigului pătrunzător.

 Prefectul de Neamţ a solicitat să se ia măsuri urgente. Secvenţele incredibile fotografiate de pacienţi în curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ au determinat reacţia autorităţilor. Prefectul George Lazăr i-a solicitat lui Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, trimiterea Corpului de control. Imagini surprinse în seara de 5 octombrie îi arată pe bolnavi, expuşi frigului, în timp ce aşteaptă rezultatele testelor, scrie adevărul.ro.

„Sunt suspect COVID-19 şi sunt ţinut în curtea spitalului sub cerul liber. Am un scaun. Şi un câine are o cuşcă. Eu nu am. Sunt 18 grade. Am ajuns la 17.10 cu o Salvare. La 17.30 mi s-au luat probe de sânge şi urină. Pe la ora 21.00 am făcut CT. Dar am fost adus tot afară. Eu sunt norocos, alţii sunt de mai bine de 10 ore. Să stai afară, pe un scaun, fără un ceai cald, vi se pare medicină demnă de anul 2020? Suntem oameni, nu animale“, s-a plâns unul dintre pacienţi.

„Este o bătaie de joc la adresa nemţenilor”, spune Gheorghe Lazăr, prefectul judeţului, care acuză că pacienţilor li s-au alocat, pentru hrană, doar 5 lei pe zi.

„Oamenii primesc lături drept hrană“, adaugă Lazăr. Prefectul a solicitat demisia lui Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, şi a lui Silviu Verzea, managerul spitalului.

Lazăr susţine că situaţia pacienţilor se putea rezolva uşor. S-ar fi cerut de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă corturi prevăzute cu încălzire, dar conducerea spitalului nu a făcut nici o solicitare.

image
image
image
image
image
image
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net