Pacient vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de Pfizer. Anchetă penală în urma incidentului din Târgu Jiu

Ultima actualizare:

    Pacient vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de PfizerSursă foto: Shutterstock
Pacient vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de PfizerSursă foto: Shutterstock

Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după ce un bărbat care s-a prezentat marţi dimineaţă la un centru de vaccinare din Târgu Jiu a fost vaccinat cu o doză de Moderna în loc de Pfizer, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Bărbatului în vârstă de 69 de ani i s-a administrat prima dată o doză de Pfizer, iar după 21 de zile, o doză de Moderna. În prezent, autoritățile desfășoară o anchetă pentru a afla cum a fost posibilă această greșeală, pentru a indentifica dacă au mai fost astfel de erori și pentru a preîntâmpina pe viitor situațiile similare. 

Potrivit primelor informații, pacientul le-ar fi comunicat medicilor informații eronate. El ar fi declarat că este la prima doză și ar fi intrat încăperea în care se făceau vaccinări cu serul nou, de la Moderna. În acest caz, personalul medical nu ar fi verificat, respectiv nu ar fi gestionat cu suficientă atenție pacienții. 

„Dimineață, pe la 11.00, s-a prezentat la centrul de vaccinare o familie. Au fost preluați de către medic, li s-a făcut triajul epidemiologic, după aceea li s-a completat acel chestionar și au fost îndrumați către punctele de vaccinare. Acolo soția a intrat în cabinetul pentru rapel Pfizer, iar soțul dânsei a intrat în cabinetul în care se facea prima doză de vaccin Moderna.

Asistenta a spus că l-a întrebat dacă este la prima doză, iar dânsul i-a răspuns că da, i-a făcut doza de Moderna, iar ulterior, când i-au eliberat adeverința, au observat că dânsul trebuia să facă rapelul cu Pfizer", a declarat Narcis Stoian, director DSP Gorj. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net