Pacient de la Psihiatrie, îngropat dezbrăcat și băgat într-un sac de plastic. Bărbatul nu avea familie

Ultima actualizare:

    Bărbatul a murit în condiții suspecteFoto: captură video Facebook
Bărbatul a murit în condiții suspecteFoto: captură video Facebook

Situație șocantă la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov! Un pacient a fost îngropat într-un sac de plastic, după ce a murit în condiții suspecte. S-a întâmplat în luna martie, însă abia acum s-a aflat despre „înmormântarea” improvizată de angajații instutiției.

Asociaţia pentru Siguranţă Urbană şi Mediere (ASUM) a făcut publice detalii despre modul în care a fost tratat pacientul, într-o postare pe Facebook, însoțită de imagini care arată că bărbatul a fost înmormântat dezbrăcat, cu electrozii folosiţi de medici pentru a-l resuscita încă lipiţi pe piept, și băgat într-un sac de plastic. 

Directorul Spitalului de Neurologie şi Psihiatrie Braşov, Florin Bîgiu, susține că situația pacientului îngropat în sac face obiectul unei anchete disciplinare internă, dar şi a unei anchete DIICOT, relatează observator.tv.

„Luăm și de la cei decedați?”

„În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov ne asigura că 'pacienții vor fi tratați cu demnitate umană și că banii acestora vor fi bine administrați'! Slogan interesant. Ar fi trebuit oare să le mulțumim pentru anunțul făcut?

În urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament (B.P.C) și care a fost internată în cadrul Secției de Psihiatrie, a decedat. L-au trântit cu 'demnitate' într-un sac de plastic și l-au îngropat.

Cu toate că acesta dispunea de sume de bani, conducerea Spitalului a avut o scăpare de 'demnitate'! Cum este posibil așa ceva? Unitatea medicală dispune de sume de bani alocate pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. Aici se pare că nu era cazul ca Spitalul să cheltuiască ceva.

Persoana decedată dispunea, sau ar fi trebuit să dispună de bani proprii. Ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate și cât de bine au fost ei administrați, asta rămâne să stabilească cei îndrituiți să o facă. Acest caz ar trebui investigat serios, inclusiv cauza/cauzele decesului. Din ce am aflat și noi, se pare că pacientul era ținut mai mult legat, într-o cușcă!

Nu știm dacă este adevărat. Ar fi îngrozitor!Cu siguranță se vor găsi martori care să relateze, trebuie doar ca cineva să-i întrebe. La vremea respectivă am discutat, telefonic, cu o persoană angajată care ne-a asigurat că persoana decedată a fost îngropată creștinește, îmbrăcat!

Imaginile nu mint, din păcate! Imaginile sunt dure dar opinia publică trebuie să le vadă. Trebuie învățat ceva, în special cei din conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov care clamează 'demnitatea'! Bietul om!

Avem însă o întrebare și pentru cei care organizează concursurile astea pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile medicale! Concursurile sunt 'pe bune?' De ce sunt atrași cei care își doresc să ocupe aceste funcții? Am înțeles că luăm...de la cei vii, dar luăm și de la decedați?”, se arată în mesajul publicat de ASUM pe Facebook. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net