"Ori plătiţi, ori rămâneţi în câmp"

Ultima actualizare:

    Trei vagoane ale trenului rapid Bucureşti-Timişoara au sărit joi seara de pe şineFoto: Lia Lungu
Trei vagoane ale trenului rapid Bucureşti-Timişoara au sărit joi seara de pe şineFoto: Lia Lungu

Incredibil! Au văzut moartea cu ochii, apoi s-au trezit abandonaţi în câmp. Li s-a întâmplat pasagerilor rapidului Bucureşti-Timişoara, care a deraiat joi seara la Herculane. Două autobuze au venit să-i preia, dar pe bani!

“Trenul a început să «danseze», a sărit de pe linie şi şi-a continuat rulajul pe piatră vreo 50 de metri; scrâşnet asurzitor, bagajele zburau prin cabină...Nu ştiu cât a durat, poate 20 de secunde”, este mărturia terifiantă a unei pasagere din trenul InterRegio Bucureşti-Timişoara, care a deraiat joi în jurul orei 17,00. Femeia se numeşte Lia Lungu şi este o cunoscută cântăreaţă de muzică populară, care locuieşte acum la New York. Lia Lungu vroia să ajungă la Timişoara din direcţia Bucureşti şi a avut ghinionul de a se afla în “trenul groazei”, în  primul vagon. Citea. După ce trenul a deraiat, oamenii au alergat spre uşi, de teama unui incendiu.

“Am sunat la 112 şi mi s-a răspuns abia după trei încercări eşuate. Apoi, stupoare, lucrătoarea, care a răspuns într-un târziu, mi-a spus că dacă nu sunt morţi ei nu au de ce să intervină, nu se pot amesteca fără ordin! La mai bine de 45 de minute au venit câţiva pompieri”, povesteşte cântăreaţa, care a trăit şi experienţa evenimentelor de la 11 septembrie 2001, din New York. “După vreo oră au venit două autobuze din Herculane, pregătite să facă business! «Ori plătiţi, ori rămâneţi aici pe câmp». Oameni bătrâni trăgeau neputincioşi de cufere, cineva s-a adresat unor politişti să îi ajute. «Cum şi le-au adus până la tren să le şi ducă!!!!», au răspuns ei.

simeon stalpnicul png

Au venit imediat şi nişte taximetrişti. «Pentru 50 de lei vă duc în Herculane». În condiţiile în care nu erau mai mult de 3 kilometri! Eu am ajuns în Herculane la 7 şi ceva cu autobuzele aduse într-un final de autorităţi, dar trenul a sărit de pe şine la 5. Am stat în tren mai bine de o oră”, ne-a mai spus femeia. 

Din fericire, în urma deraierii trenului InterRegio, care circula pe ruta Bucureşti-Timişoara, nici un călător din cei aproape 200 nu a fost rănit. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net