Orban: "200 de ventilatoare ne vin din SUA. Dacă va fi al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiţi"

ludovic-orban.jpg

ludovic orban
Ludovic Orban
foto: Inquam Photos

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni seară, că România va primi 200 de ventilatoare pentru secţiile de Terapie Intensivă, în urma discuţiei pe care preşedintele Klaus Iohannis a avut-o cu preşedintele Donald Trump. Orban spune că se fac în continuare pregătiri, în eventualitatea unui al doilea val al pandemiei.

”200 de ventilatoare ne vin din SUA ca urmare a discuţiei dintre preşedintele Trump şi preşedintele Iohannis. Vom beneficia de o excepţie. Mai avem contractate 200 de ventilatoare din Coreea de Sud. De asemenea, continuăm efortul de a produce în România ventilatoare. Sunt trei proiecte care se derulează în paralel. O companie americană a pus la dispoziţie tot planul, cu condiţia de a produce nu pentru comercializare, ci pentru necesarul din spitale. Această companie americană este una dintre cele mai performante”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

Acesta a adăugat: ”Una din grijile pe care le-am avut este aceea de a încerca să producem acele lucruri pe care nu le-am produs, dar ne-au pus într-o dependenţă mare de importuri”. ”Dacă va veni al doilea val, trebuie să ne prindă foarte bine pregătiţi”, a afirmat Orban.

Întrebat când ar putea să fie cel de-al doilea val, premierul a spus: ”În primul rând să scăpăm de primul val. Va trebui să fim responsabili, să respectăm regulile, să ne ferim şi noi, să îi ferim şi pe concetăţenii noştri de riscul de infectare”. Prim-ministrul a mai afirmat că trebuie crescută capacitatea de testare în continuare şi trebuie luate şi alte măsuri pentru a face faţă în continuare pandemiei. 

”Sigur că noi am crescut capacitatea şi am ajuns undeva la 10.000 de teste. Stabilirea unor reguli, de exemplu să se măsoare temperatura persoanelor,  trebuie să continuăm educaţia oamenilor. Inclusiv purtarea măştii pentru că am văzut că unii nu o poartă corect. Trebuie să ne pregătim pentru a întări reţeaua de spitale”, a mai spus premierul. Acesta a explicat din nou că purtarea măştilor va fi obligatorie în spaţiile închise – magazine, birouri, instituţii, mijloace de tranport în comun.

Loading...
 
 

Citește și

  • marcel vela

    Ministrul Marcel Vela a anunțat luni, 27 aprilie Ordonanța Militară 10. Printre măsurile menționate se află și cele despre circulația persoanelor de peste 65 de ani. Mai precis, în Orodnanță se prevede că persoanele de peste 65 de ani pot circula în intervalul 7 - 11, 19 - 22, însă cu motive întemeiate.

  • Klaus Iohannis face o declarație de presă și poartă o mască de protecție

    Klaus Iohannis le-a vorbit românilor despre obligativitatea purtării măștilor de protecție, despre eliminarea declarației pe proprie răspundere și a anunțat când vor fi relaxate măsurile luate în timpul stării de urgență. Președintele țării s-a adresat, miercuri, românilor purtând la nas și la gură o mască de protecție. Este pentru prima oară când se prezintă așa, iar gestul a venit în completarea declarațiilor sale: „Aşa vom arăta după 15 mai în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun”.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1