Oraşul Focşani, în carantină de vineri, din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19

focsani.jpg

harta focsani
Orașul Focșani a intrat în carantină, după creșterea numărului de cazuri de Covid-19
foto: Shutterstock

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Orașul Focşani a intrat în carantină începând cu noaptea de joi spre vineri, după ce rata de infectare cu coronavirus a depăşit pragul de 7,5 cazuri de Covid la mia de locuitori.

Decizia carantinării oraşului a fost luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, după ce rata de infectare din municipiul reşedinţă de judeţ a ajuns la 7,72 cazuri la mia de locuitori. 

Hotărârea a intrat în vigoare începând cu ora 0.00, astfel că de vineri toţi focşănenii vor trebui să poarte mască pe stradă şi, în cazul în care nu sunt vaccinaţi ori nu au trecut curând prin boală, să aibă asupra lor o declaraţie pe proprie răspundere dacă ies din case între orele 20.00-5.00. Persoanele vaccinate trebuie să aibă asupra lor certificatul verde.

Prefectul a cerut organizarea de centre pentru testarea gratuită a populației

Joi, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, i-a solicitat primarului municipiului Focşani, Cristi Misăilă, să ia urgent noi măsuri pentru a evita o avalanşă şi mai mare a cazurilor de COVID-19, care ar putea duce la imposibilitatea de a mai gestiona pandemia.

Prefectul i-a cerut edilului Focşaniului să ia cât mai urgent măsuri precum organizarea de centre de testare gratuită a populaţiei, deschiderea de centre noi de vaccinare, dar şi derularea unei campanii vizibile şi eficiente cu privire la importanţa vaccinării.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5