Orașul din România unde ești amendat cu 1.000 lei dacă scuipi pe stradă

strada.jpg

strada
Într-un oraș din România, cei care scuipă pe stradă, ar putea fi amendați
Foto: Click!

Pe ordinea de zi a dezbaterilor publice dintr-un oraș din România a fost pus un regulament bazat pe codul bunelor maniere. Cine scuipa pe stradă, pune rufele la uscat în balcoanele care nu sunt închise, scutură covoare sau aruncă hârtii pe stradă, va primi amenzi usturătoare.

Acestea sunt doar câteva dintre prevederile regulamentului, programat să fie supus aprobării la următoarea ședință de Consiliu Local din Buzău, orașul unde va fi aplicat, informează Adevărul.ro.

Buzăul va avea așadar, propriul cod al bunelor maniere care impune numeroase restricții cetățenilor, îndreptate exact înspre gesturile devenite de mult timp un obicei pentru mare parte dintre români.

Sursa citată precizează că aruncarea sau abandonarea de hârtii. Ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare, orice alte deșeuri pe domeniul public se va sancționa contravențional cu avertisment sau amendă cuprinsă între 500 și 1.000 de lei. Regula se aplică și în cazul celor care scuipă pe străzi, trotuare, în parcuri, spații verzi, zone de agrement, stații ale mijloacelor de transport local și de taxi.

 

Loading...
 
 

Citește și