Opt tineri reținuți pentru violențele de la proteste. „De la muncă l-au luat”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Opt dintr-o sută. Doar o mică parte din huliganii care s-au bătut cu jandarmii în noaptea de 1 spre 2 februarie au fost identificați de oamenii legii, grație imaginilor video de la proteste. Cei opt tineri violenți au fost ridicați de acasă sau de la serviciu aseară și reținuți pentru 24 de ore.

Captură mică pentru polițiștii bucureșteni. Opt persoane suspectate de violențe în timpul mitingului pașnic din Piața Victoriei din 1 februarie au fost identificate cu ajutorul camerelor de luat vederi. Acestea s-au ales cu dosar penal pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase și tulburarea liniștii publice. Aseară, tinerii au fost reținuți, iar azi urmează să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Două persoane sunt cercetate sub control judiciar, iar alte șase vor fi prezentate magistraţilor Judecătoriei Sectorului 1 cu propunere de arestare preventivă, anunță reprezentanții Poliţiei Capitalei.

Şase dintre cele opt persoane reţinute, joi, în dosarul violenţelor din Piaţa Victoriei, vor fi prezentate, vineri, la prânz, magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

„De la muncă l-a luat. Şi a venit cu el acasă şi a luat hainele care au fost pe el. Acasă la noi nu s-a găsit nimic, el e rapidist”, spune mama unuia dintre suspecţi, conform digi24.ro.

În urma perchezițiilor domiciliare, oamenii legii au găsit peste 3.000 de articole pirotehnice. Nu erau explozibili, nici posesorii lor nu aduceau a teroriști. E „doar” arsenalul unor suporteri înflăcărați ai echipelor de fotbal, niște ultrași.

În urma incidentelor de pe 1 februarie alte 79 de persoane au fost acuzate de violenţe. Printre ei se aflau şi trei ultraşi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au anunţat, în 6 februarie, că au dispus începerea urmăririi penale pentru ultraj, folosire de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii publice faţă de opt persoane,dintre care patru în stare de arest preventiv şi patru aflate sub control judiciar, în cazul violenţelor petrecute în Piaţa Victoriei în noaptea de 1 spre 2 februarie.

Prin ordonanţa din 2 februarie, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Octavian Gheorghe - pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Alexandru Moraru - pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Andrei Cătălin Pavel - pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Alexandru Claudiu Palade - pentru ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, Robert Liviu Iancu - pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, Alin Alexandru Iancu - pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, Milan Miroslav Raşcov - pentru port sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, Andrei Bogdan Fagel - pentru complicitate la ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net