Oprescu, iar aberezi! Cine înfiază 140 de maidanezi pe zi?

Ultima actualizare:
“Sunt cea mai cuminte căţeluşă!”
“Sunt cea mai cuminte căţeluşă!”

Sorin Oprescu a ieşit din nou la rampă cu un plan desprins parcă din filmele SF. Primarul Capitalei promite că în 18 luni ne scapă de maidanezii de pe străzi, dar fără să mişte un deget. Adică greul cade tot pe umerii bucureştenilor, care ar trebui să adopte nu mai puţin de 140 de câini pe zi.

A înfiinţat un număr de telefon la care cetăţenii pot chema hingherii: 021/9844. Telefonul va funcţiona non-stop, dar contra cost. A mai deschis o linie gratuită pentru cei care vor să adopte câini: 0800800877. Şi a prelungit programul de adopţii de la adăposturi la cinci zile pe săptămână, de luni până vineri, între 10.00 -15.00. Cam asta a făcut concret primarul Oprescu la o lună de la moartea lui Ionuţ, copilaşul de 4 ani sfâşiat de maidanezi lângă Parcul Tei din Capitală. Restul sunt doar promisiuni:

 În câteva luni se vor construi 2.500 de locuri noi în adăposturile ASPA. În condiţiile în care în prezent sunt numai 800 de locuri (600 la adăpostul de la Mihăileşti şi 200 la Pallady). De ce nu aţi făcut adăposturi în cei 5 ani de când sunteţi primar?

Vor fi adunaţi 150 până la 200 de maidanezi pe zi. Abia după moartea lui Ionuţ, primarul a suplimentat numărul echipelor de capturare la 12 maşini, cu câte 3 hingheri fiecare. Până acum erau doar 3 maşini pe toată Capitala.

Vor fi adoptaţi 140 de câini pe zi. „Aici intervin cetăţenii şi ONG-urile, care trebuie să adopte circa 140 de câini pe zi", a pasat responsabilitatea Oprescu. Chiar şi cu prelungirea programului de adopţii de la 3 zile la 5 zile pe săptămână tot nu se va ajunge la planul primarului. În primul rând, pentru că într-o zi nu pot fi înfiaţi mai mult de 5-6 câini (actele, vaccinarea, deparazitarea, castrarea durează 3-4 ore pentru fiecare câine în parte), iar pe de altă parte nu sunt atât de mulţi „iubitori de câini" care să vină zi de zi să înfieze maidanezi.

Apoi, adopţii s-au făcut şi până în prezent. Chiar unul dintre câinii care l-a muşcat mortal pe Ionuţ fusese adoptat alături de alţi opt câini de Fundaţia Caleidoscop cu ani în urmă. Ca problema să fie rezolvată cu adevărat, primăria trebuie să monitorizeze ONG-urile şi bucureştenii care adoptă maidanezi, ca să nu le dea iar drumul pe străzi aşa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

Primarul Capitalei nu face decât să paseze încă o dată responsabilitatea către cetăţeni pentru nişte măsuri care, legal, puteau fi aplicate încă din prima zi de mandat.

Vino şi tu să adopţi un câine!

Te-ai hotărât să adopţi un maidanez? Iată ce trebuie să faci. În primul rând, ar trebui să suni la adăpostul pe care l-ai ales. În jurul Bucureştiului sunt două adăposturi ale primăriei, la Mihăileşti - 021.312.95.55 şi la Pallady - 021.345.27.40. La telefon vei afla informaţii despre programul de lucru cu publicul şi vei stabili o zi şi o oră la care vei veni să iei căţelul.

“Sunt cea mai cuminte căţeluşă!”

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Odată ajuns la adăpost, vei completa un chestionar de adopţie. Va trebui să ai buletinul sau cartea de identitate la tine. Persoana care doreşte să adopte un câine va trebui să facă dovada faptului că deţine un spaţiu unde poate adăposti câinele. Cei de la adăpost îţi vor nota, în acest sens, adresa unde va fi dus animalul, dar şi adresa ta din buletin. Ulterior ei ar trebui să-ţi facă vizite la domiciliu. În cazul în care eşti prins sau reclamat că ai abandonat câinele adoptat, rişti o amendă între 1.000 şi 10.000 lei.


    “Sunt cea mai cuminte căţeluşă!”
“Sunt cea mai cuminte căţeluşă!”

“Ia-mă de aici! E frig şi umezeală”

simeon stalpnicul png

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net