Oprescu cere judecătorilor să-l scoată din arest

Ultima actualizare:

Primarul suspendat al Bucureștiului, Sorin Oprescu, a cerut instanței să-l elibereze din arest și să-l plaseze sub control judiciar ori în arest la domiciliu. Fostul edil general acuză o stare de sănătate precară, care-l împiedică să facă față regimului de detenție din Arestul Poliției Capitalei. Joi, Tribunalul București va judeca cererea sa.

UPDATE Avocatul Poporului: „Vom face o vizită neanunțată în arest”. Victor Ciorbea, care reprezintă instituția Avocatului Poporului, s-a autosesizat în cazul lui Sorin Oprescu. Acesta a anunțat că va veni neanunțat să-l viziteze pe Oprescu în arest, pentru a verifica modul în care acesta e tratat. „Având în vedere ultimele evoluţii pe care le-am constatat, am dispus să efectuăm mai mult decât o anchetă şi anume, o vizită care trebuia să fie inopinată, însă, de dragul dumneavoastră nu va mai prea fi inopinată", a spus Victor Ciorbea, la solicitarea jurnaliștilor, citat de Mediafax.

Avocatul lui Oprescu, Alexandru Chiciu, a declarat că Sorin Oprescu a cerut judecătorilor să dispună cercetarea sa în arest la domiciliu sau sub control judiciar din două motive. Primul ține de starea de sănătate șubredă a primarului, care a acuzat la începutul acestei săptămâni dureri în zona pieptului. Acesta a precizat că Oprescu, prin instoricul său medical, poate oricând suferi un infarct. Al doilea motiv invocat e legat de faptul că procurorii DNA nu au mai adăugat nici o probă la dosarul său de acuzare, iar fapta de care e acuzat (luare de mită) nu impune ținerea sa în arest.

Avocaţii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marţi, comisiei de la Arestul Central al Poliţiei Capitalei să îi permită lui Sorin Oprescu să fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Oprescu ceruse intervenția a trei dintre medicii săi curanţi, printre care profesor dr. Dragoş Vinereanu şi profesor dr. Leonida Gherasim, pentru probleme cardiace care s-au amplificat în ultima perioadă. Miercuri dimineață, avocații au fost înștiințați că cererea a fost aprobată, însă uitatea medicală care urma să-l primească era Spitalul Militar. Câteva ore mai târziu, însă, Oprescu afla că medicii din Arestul Capitalei au respins cererea de tratare în afara sistemului de detenție, scrie Mediafax.

Sorin Oprescu suferă de diabet de tip 2, e cardiac, iar în urmă cu câțiva ani a suferit o intervenție pe inimă, de montare a unui stent. Luni, Oprescu a fost trimis de urgență la Spitalul Sf. Ioan din București, după ce i s-a făcut rău în arest.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
image
actualitate.net
image
actualitate.net