Oprea nu cedează. “Urecheat” de la Cotroceni, ministrul se ţine tare

oprea.jpg

gabriel oprea politist bogdan ginina
Gabriel Oprea nu crede că demisia de onoare este ceva firesc şi indicat în acest moment
Foto: Mediafax

După ce în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, 26 octombrie la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a povestit faptul că l-a sfătuit pe vicepremierul Gabriel Oprea să plece din funcţie ca urmare a "gestionării catastrofale a comunicării" în ceea ce priveşte cazul poliţistului de la rutieră mort în misiune pe când conducea coloana oficială a şefului UNPR, ministrul de Interne nu se lasă.

"În cursul întâlnirii de la Cotroceni, din această seară, președintele Klaus Iohannis m-a sfătuit, într-adevăr, să iau în considerare varianta demisiei din Guvern, ca urmare a modului în care a fost gestionată comunicarea pe durata ultimelor zile. Consider că implicațiile acestor declarații nu sunt instituționale, ci exclusiv de natură politică.

Sfatul transmis de președintele Klaus Iohannis poate fi pus în contextul opțiunilor exprimate frecvent de domnia sa în ceea ce privește culoarea politică a Guvernului. Cu toate acestea, consider că, indiferent de situație, oportunitatea unei demisii ține întotdeauna de adevăr și de lege. În acest moment, există o anchetă penală în curs și cel mai important lucru pentru mine, pentru colegii din Minister, pentru familia lui Bogdan Gigină este să se afle adevărul.

O demisie la acest nivel de responsabilitate și, implicit, asumarea unei vinovății care nu există, nu pot fi nici monede de schimb politic și nici artificii mediatice. Într-un stat de drept, respectarea legii este mai importantă decât jocurile politice sau de imagine, iar eu voi respecta legea de fiecare dată.

Așadar, în ceea ce mă privește, lucrurile sunt clare: nu sunt vinovat și, prin urmare, voi continua activitatea în cadrul Guvernului.

L-am informat pe domnul Președinte, informez și opinia publică, cu privire la atitudinea mea, consecventă, de a asigura stabilitatea politică a guvernului din care fac parte, de a-mi păstra cuvântul dat.

Îl asigur pe președintele Klaus Iohannis că relația instituțională va continua în parametri firești, că UNPR va continua să susțină proiectele Președintelui României privind securitatea națională, la fel cum va continua să susțină Guvernul condus de Victor Ponta.

Dincolo de emoția publică, consider că oamenii de stat au obligația să dea curs în primul rând rațiunii și să se raporteze întotdeauna la lege", precizează Gabriel Oprea în cadrul unui comunicat de presă.

Aproximativ 300 de persoane, la manifestația pentru demisia lui Oprea

opreademisia.jpg

oprea demisia protest
Sute de oameni îi cer demisia ministrului Gabriel Oprea
Foto: Mediafax

Aproximativ 300 de persoane protestează în prezent în fața sediului Guvernului cerând demisia sau demiterea ministrului Afacerilor Interne Gabriel Oprea, după moartea polițistului Bogdan Gigină în coloana oficială a demnitarului.

Oamenii spun că au ieșit din nou în stradă, după protestul de duminică, pentru că sunt nemulțumiți de explicațiile date luni de vicepremierul Gabriel Oprea, care le-ar subestima inteligența și ar fi o insultă.

Protestatarii scandează "Demisia", "Demnitari fără girofar", "Rușine să vă fie", "Nu e Oprea la ciolan interesul național", "Oprea face crime, Ponta îl susține", "Jos Oprea", "Jos Ponta", în fața sediului Guvernului. Unii afișează un banner cu textul: "Cerem demisia vestitului cuplu de plagiatori și aroganți Ponta - Oprea".

 

Loading...

Citește și

  • traian basescu accident romexpo femeie

    Au trecut nouă ani de când o mașină din coloana oficială a președintelui Traian Băsescu a lovit o femeie, în curtea Romexpo, din Capitală. Reacția șefului statului de atunci a fost, însă, total diferită față de cea a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia nu i-a păsat de polițistul care a murit în timp ce-i deschidea lui calea prin oraș.

  • alexandra dobre

    Un polițist pe motocicletă, care deschidea drumul pentru coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a murit marți, 20 octombrie, într-un accident pe strada Știrbei Vodă din București. În urmă au rămas o soție însărcinată cu primul lor copii, un ministru tăcut ca peștele și multe întrebări. Singura voce care s-a făcut auzită din anturajul lui Oprea a fost cea a Alexandrei Dobre, sexy-consiliera ministrului, cu un atac murdar la adresa lui Lucian Mîndruță.

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1