Oprea folosea de cinci ori pe zi coloana oficială

coloana-oficiala.jpg

Conform anchetatorilor, maşina vicepremierului a participat la 1.500 de misiuni «urgente» anul acesta
Foto: Mediafax

1.500 de misiuni urgente care au necesitat coloană oficială. În 292 de zile. Date şocante care sugerează că vicepremierul României ori este mai preocupat de binele omenirii decât însuşi James Bond, ori se deplasa până şi la piaţă cu girofar şi antemergător.

A fost nevoie ca Bogdan Gigină, un tânăr poliţist în vârstă de 28 de ani, să-şi rupă gâtul într-o groapă blestemată pentru ca românii să afle lucruri incredibile despre demnitarii care au fost puşi în funcţii publice tocmai pentru a-i servi pe oamenii de rând. De la tragicul accident au trecut deja opt zile, iar vocile celor care cer să se facă lumină în acest caz devin tot mai numeroase şi mai vehemente. Încet-încet, poliţiştii care-şi riscă zilnic viaţa au început, deocamdată sub protecţia anonimatului, să dezvăluie abuzurile comise de superiorii lor. În ceea ce-l priveşte pe ministrul de interne Gabriel Oprea, oameni din sistem au povestit deja că nu se deplasa nici măcar la frizer sau la piaţă fără girofar şi însoţit de maşină de poliţie. Ieri, din cercul celor care anchetează moartea lui Bogdan a răzbătut o informaţie şocantă. Conform documentelor puse la dispoziţie de Ministerul de Interne, maşina oficială a vicepremierului Gabriel Oprea a efectuat 1.500 de misiuni de urgenţă de la începutul anului şi până la data accidentului care a pus pe jar toată România. Asta înseamnă 292 de zile în care maşina a fost în situaţii de urgenţă. În urma unui calcul, în medie, cinci misiuni urgente pe zi a avut Gabriel Oprea de la începutul lunii ianuarie şi până acum.

oprea.jpg

Ministrul Oprea susţine în continuare că deplasarea din seara accidentului era “în interes de serviciu”
Foto: Mediafax

Ţinând cont că în această perioadă Gabriel Oprea a fost de două ori prim-ministru interimar, asta înseamnă că, în decurs de 35 de zile, ar fi avut drept la coloană oficială, relatează postul tv Digi24. Din punct de vedere legal, doar patru persoane beneficiază  de coloană oficială: preşedintele ţării, premierul şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului. Potrivit legii, ministrul de interne beneficiază de coloană oficială, doar în situaţii de urgenţă.

Nici ieri, vicepremierul Oprea nu a găsit de cuviinţă să ofere mai multe detalii despre seara fatidică. A anunţat că nu-şi dă demisia, aşa cum îi ceruse cu o seară înainte preşedintele Klaus Iohannis, şi  a repetat, sec, că venea de la “instituţii ale statului român” atunci când s-a produs accidentul. “Eram la serviciu, se va dovedi. Se va dovedi de unde am venit. La Parchet trebuie să spunem aceste lucruri. Unde am fost se va dovedi la Parchet, am fost la instituţii. Am fost la instituţii ale statului român, se va spune la Parchet”, a afirmat Oprea. Întrebat care era urgenţa deplasării din 20 octombrie, Oprea a spus: “Urgenţa înseamnă doar un echipaj de poliţie pe care l-a avut întotdeauna orice ministru de interne. Sunt norme, instrucţiuni, iar Parchetul va stabili cu adevărat adevărul. Nu avem nimic de ascuns, eram la serviciu”, a spus Oprea.

Au trecut opt zile de la moartea lui Bogdan

Poliţistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit pe 20 octombrie după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe str. Ştirbei Vodă din Capitală. Poliţistul asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului afacerilor interne, Gabriel Oprea, însă informaţii despre această situaţie nu au fost comunicate de minister, fiind aflate mai întâi pe surse. Abia la două zile de la accident, Poliţia Capitalei a transmis un comunicat în care a recunoscut că Bogdan asigura deplasarea coloanei oficiale a vicepremierului Gabriel Oprea care, conform informaţiilor comunicate, participase la “o activitate în cadrul unei instituţii din domeniul securităţii şi ordinii publice”.

 

Loading...

Citește și

 • traian basescu accident romexpo femeie

  Au trecut nouă ani de când o mașină din coloana oficială a președintelui Traian Băsescu a lovit o femeie, în curtea Romexpo, din Capitală. Reacția șefului statului de atunci a fost, însă, total diferită față de cea a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia nu i-a păsat de polițistul care a murit în timp ce-i deschidea lui calea prin oraș.

 • gabriel oprea dragos patraru

  Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii Starea Naţiei de la TVR, le-a prezentat telespectatorilor un moment muzical inedit, o parodie la adresa ministrului Gabriel Oprea. Scandalul în care vicepremierul este acuzat că a abuzat de putere, cerând coloane oficiale atunci când nu era în misiuni de urgenţă, a ajuns subiectul unei melodii.

 • alexandra dobre

  Un polițist pe motocicletă, care deschidea drumul pentru coloana oficială a ministrului Gabriel Oprea, a murit marți, 20 octombrie, într-un accident pe strada Știrbei Vodă din București. În urmă au rămas o soție însărcinată cu primul lor copii, un ministru tăcut ca peștele și multe întrebări. Singura voce care s-a făcut auzită din anturajul lui Oprea a fost cea a Alexandrei Dobre, sexy-consiliera ministrului, cu un atac murdar la adresa lui Lucian Mîndruță.

 • bogdan gigina

  Moartea bruscă a tânărului poliţist de la Brigada Rutieră i-a cutremurat pe mulţi şi a lăsat în urmă nenumărate semne de întrebare. În seara fatidică de marţi, 20 octombrie, reporterul Click! s-a intersectat din întâmplare cu maşinile din coloana oficială care-l însoţea pe Gabriel Oprea.

 • gabriel oprea politist bogdan ginina

  După ce în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată luni, 26 octombrie la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a povestit faptul că l-a sfătuit pe vicepremierul Gabriel Oprea să plece din funcţie ca urmare a "gestionării catastrofale a comunicării" în ceea ce priveşte cazul poliţistului de la rutieră mort în misiune pe când conducea coloana oficială a şefului UNPR, ministrul de Interne nu se lasă.

 • oprea botos inlocuitor mai

  E grea viaţa de ministru, cel puţin aşa reiese din declaraţiile şoferului maşinii ministrului de Interne, Gabriel Oprea. Vicepremierul este un om incredibil de ocupat, iar de la începutul anului şi până marţi, 27 octombrie, şeful UNPR a avut peste 1500 de "misiuni urgente", o medie impresionantă de 5 deplasări pe zi, ce au avut nevoie de coloană oficială.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1