Operaţiile reuşite, pacienţii morţi. Toţi, infectaţi în spital!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Dezastrul din sistemul de sănătate continuă să producă drame! La Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, trei pacienţi operaţi au făcut infecţii cu bacilul Clostridium difficile şi au murit în luna iunie. Medicii susţin că decesele n-au fost cauzate de infecţii. Rudele victimelor se pregătesc să dea spitalul în judecată.

Familiile celor trei bolnavi care şi-au pierdut viaţa în Spitalul “Sfântul Spiridon” din Iaşi cred că infecţiile intraspitaliceşti au dus la deznodământul tragic. Petru Horodnicu, Mihai Petrila şi Bibiana Balint au murit după ce au fost îngrijiţi în secţiile ATI de la Spitalul „Sfântul Spiridon” şi de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, ambele din Iaşi. 

«Doctorul a spus că astea sunt riscurile»

5-act-2asdfasd.gif

Analizele au arătat că Petru Horodnicu (63 de ani) a fost infectat cu bacteria Klebsiella şi cu bacilul Clostridium difficile

 

Petru Horodnicu (63 de ani), din judeţul Botoşani, s-a stins pe 6 iunie, la „Sf. Spiridon“. Pacientul fusese operat la pancreas, pe 11 martie, la Chirurgie III. Ajuns acasă după trei săptămâni, a început să se simtă rău. Analizele au arătat că era infectat cu bacteria Klebsiella. A revenit la Iaşi, în aceeaşi clinică. Horodnicu a făcut septicemie şi a murit la ATI. “Medicul Florin Grecu a spus cu seninătate că pacientul a luat bacteria din spital şi că astea sunt riscurile. Am aflat că era infectat şi cu Clostridium difficile”, a spus Laurenţiu Tudo-rache, ginerele pacientului decedat. Familia va da spitalul în judecată.

«A fost pus în pat şi nu s-a mai ridicat»

Mihai Petrila (63 de ani), din comuna ieşeană Hălăuceşti, a fost operat în martie în Clinica de Ortopedie de la “Sf. Spiridon”. După trei luni de suferinţă, el a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase.

„Pe 13 martie 2016 l-am dus pe tatăl meu la o banală operaţie de călcâi. După o săptămână, l-au trimis la Infec-ţioase cu Clostridium. A fost externat de Paşte, iar după patru zile i s-a făcut rău şi l-am dus înapoi la blestematul salon 6. A fost pus în pat şi nu s-a mai ridicat“, povesteşte Marius Petrila, fiul decedatului. 

Găsită de rude în comă

5-act-3fdsaf.gif

Bibiana Balint (67 de ani) a fost operată la şold în mai şi a murit la sfârşitul lunii iunie

 

Pe 27 iunie, o femeie operată la Ortopedie, în Spitalul „Sf. Spiridon”, a murit tot la Infecţioase, unde a fost internată cu Clostridium difficile (CD). Bibiana Balint (67 de ani) a fost operată în luna mai la şold şi, după câteva zile, a început să se simtă rău. Analizele au arătat că pacienta avea infecţie cu CD. La o săptămână de la externare, ieşeanca a fost găsită în comă de apropiaţi. În ultimele trei săptămâni de viaţă, femeia a fost internată la Infecţioase. „Am făcut deja o plângere pe care am înmânat-o unui avocat. Medicul curant şi-a făcut bine treaba. Dar nu e normal să intri în spital pe picioarele tale şi să nu mai ieşi“, spune Carmen Berindei, cumnata pacientei decedate.

«Nu au murit din cauza infecţiei»

5-act-4sdfasd.gif

S-a întâmplat la Spitalul «Sfântul Spiridon» din Iaşi, în decurs de numai o lună. E vorba despre oameni cu afecţiuni care nu le puneau în pericol viaţa, dar care au fost răpuşi de bacterii

 

Reprezentanţii Spitalului „Sfântul Spiridon” au prezentat concluziile anchetei interne. „Persoanele pentru care s-a făcut ancheta nu au murit în urma infecţiei cu Clostridium”, afirmă, pentru adevarul.ro, medicul Mihaela Prelipcean. “Nici măcar faptul că infecţia a agravat starea lor nu se poate spune. Decesul nu a survenit la timp scurt după apariţia infecţiei. Numai în urma unei necropsii s-ar fi putut spune că decesul e în urma infecţiei cu Clostridium”, menţionează Prelipcean. 

Când devine periculoasă Clostridium difficile?

 

Specialiştii Ministerului Sănătăţii spun că Clostridium difficile (CD) este o bacterie care se întâlneşte în intestinul a 1-3% din populaţia adultă. La cea mai mare parte a acestora nu se produc manifestări clinice, deoarece existenţa florei intestinale obişnuite reuşeşte să împiedice multiplicarea. În situaţii în care această floră intestinală normală se reduce numeric, Clostridium difficile (CD) are condiţii favorabile să se multiplice şi să elibereze toxine ce afectează colonul, cauzând simptomatologia infecţiei cu CD.

Scandalul dezinfectanților diluați

De la Hexi Pharma a pornit cel mai mare scandal din sistemul sanitar românesc. Compania și-a diluat produsele cu bună-știință pentru a câștiga mai mulți bani. Scandalul Hexi Pharma a izbucnit după ce site-ul tolo.ro a dezvăluit, bazându-se pe declarațiile și pe documentele furnizate de foști angajați ai firmei, că dezinfectanții furnizați de aceasta spitalelor au concen-trații mai mici decât cele înscrise pe etichetă. 

Firmele lui Dorin Cocoş, 85 de milioane de euro din afaceri cu spitalele

 

Fostul soţ ale Elenei Udrea, Dorin Cocoş, s-ar fi îmbogăţit din afacerile derulate cu spitalele din România, potrivit RISE Project. Cele trei firme ale afaceristului au încasat 85 de milioane de euro, în nouă ani, din vânzarea de reactivi, preţurile acestora fiind umflate cu 300%. Asta înseamnă analize medicale mai scumpe pentru noi!

În perioada 2007-2009, spitalele din România au cumpărat reactivi de laborator de la Dorin Cocoş şi de la partenerii acestuia. Împreună, au format un cartel, au monopolizat furnizările şi au dictat preţurile, scrie RISE Project. Banii au venit de la stat, prin intermediul spitalelor. RISE Project a obţinut documentele care descriu circuitele financiare ce au intrat în atenţia Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB).

Pe 19 iunie 2012, Institutul “Matei Balş” aproape că şi-a golit bugetul de achiziţii prin doar trei licitaţii de 18 milioane de euro. Institutul avea în acel an un buget de 20,2 milioane euro pentru bunuri şi servicii. Institutul condus de Adrian Streinu-Cercel a cumpărat atunci, prin trei contracte distincte, reactivi de laborator. Firmele câştigătoare sunt Meditest Global 2002, Imuno Diagnostika şi Spectrum Magnamed. Ele au fost investigate ulterior de ONPCSB, iar inspectorii au stabilit că beneficiarul final al celor 18 milioane de euro a fost Cocoş, mai scrie RISE Project.

Directorul de la “Balş”, Adrian Streinu-Cercel, spune, acum, că habar n-avea că firmele sunt ale lui Cocoş şi că n-a vorbit cu acesta vreodată despre cele trei contracte.

RISE Project mai scrie că procurorii DNA investighează deja de o lună afacerile celor trei firme ale familiei Cocoş, după constatările ONPCSB.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • Scandalul dezinfectanţilor diluaţi arată o altă hibă a sistemului de sănătate: acreditările spitalelor sunt făcute pe genunchi. În mai multe spitale acreditate anul trecut, şi chiar în cursul acestui an, au fost depistate infecţii periculoase, informează adevarul.ro.

  • femeie, spital, iasi, sf.spiridon, moarta, operatie

    Anchetă la Spitalul ”Sf. Spiridon” Iaşi! Asta după ce o femeie operată a murit în urma unei complicaţii apărute după o infecţie nosocomială.

  • copil valeria de monaco luca leucemie

    Cel mai negru coşmar al unei mame se derulează de câteva luni în faţa ochilor Valeriei di Monaco, posesoarea celor mai mari silicoane din showbiz. Blonda, proprietara unui salon de frumuseţe din Bucureşti, este disperată să-şi salveze băieţelul, în vârstă de nouă ani, după ce acesta a fost diagnosticat cu leucemie acută. Internat la Spitalul Fundeni, copilul a fost mutat în stare critică cu un avion dotat cu aparatură medicală la o clinică din Franţa, după ce starea lui de sănătate s-a agravat, iar medicii românii nu i-au mai dat şanse la viaţă.

  • spitalul akh, viena

    În timp ce Ministerul Sănătăţii ezita să-i trimită în străinătate pe răniţii incendiului de la “Colectiv”, care căpătaseră infecţii nosocomiale, Dorel Săndesc, secretar de stat, decidea să se opereze în Italia. Cătălin Tolontan şi jurnaliştii de la “Gazeta sporturilor” continuă dezvăluirile despre sistemul se sănătate din România. Medici cunoscuţi şi oameni de la vârful sistemului au ales să-şi trateze problemele de sănătate în clinici occidentale.

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul