Omul care i-a luat locul primarului şpăgar nu e sărac deloc

Ultima actualizare:

    Consilierul UNPR Marin Ştefănel Dan a fost ales ieri edil al Capitalei în locul arestatului Sorin Oprescu
Consilierul UNPR Marin Ştefănel Dan a fost ales ieri edil al Capitalei în locul arestatului Sorin Oprescu

Marin Ştefănel Dan, consilier general UNPR, a fost ales ieri de ”Parlamentul Capitalei” primar general interimar, în locul suspendatului Sorin Oprescu. Fostul edil este arestat pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Marin Ştefănel Dan a fost ales primar cu 39 de voturi “pentru” şi un vot anulat. El are 39 de ani şi este la primul mandat de consilier general. A fost ales pe listele PPDD şi era liderul filialei sector 5 în iunie, când partidul a fost înghiţit de UNPR. A absolvit Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative de la Universitatea Bucureşti şi, potrivit unor surse din cadrul Consiliului General al Capitalei, în prezent este de meserie ”analist politic”. Dar cum a ajuns Marin Ştefănel-Dan stăpânul Bucureştitului? El s-a aşezat pe scaunul lui Oprescu printr-un concurs de împrejurări: PSD nu a putut să-şi impună candidatul, iar PNL nu a vrut să gestioneze treburile Municipalităţii până la alegeri. Pentru că nu avea cine să semneze, salariaţii din Primăria Capitalei şi de la mai multe instituţii subordonate nu şi-au luat salariile.

Prefectul Paul Nicolae Petrovan a emis de abia ieri la prânz decizia îndelung aşteptată, de suspendare din funcţie a lui Sorin Oprescu. Imediat, Consiliul General al Capitalei s-a întrunit pentru a alege primarul general interimar, până la alegerile locale din mai 2016. Deşi legea prevedea că înlocuitorul va fi unul dintre cei doi viceprimari, aceştia nu au putut din motive diferite să ocupe postul. Dan Darabont de la PSD dorea scaunul, dar partidul nu putea să îl impună deoarece este în minoritate în Consiliul General al Capitalei. ”Noi nu avem decât 13 din cei 53 de consilieri, aşa că nu putem întruni jumătate plus unul din voturi, pentru a ne impune candidatul. Nu este problema că nu vrem, nu putem”, a precizat Darabont. Celălalt viceprimar, Cornel Pieptea, de la PNL, a declarat de la început că nu vrea funcţia deşi partidul său are 25 de consilieri şi putea obţine prin alianţe cele 28 de voturi necesare. 

Click! spune

Conform declarației de avere, Marin Ștefănel Dan nu este un om sărac.

  • teren de 2.800 de mp și teren de 2.100 mp în Pucioasa
  • casă de 46 mp în Pucioasa, garsonieră și apartament București
  • trei mașini: două Renault și un Fiat
  • credit ipotecar de 44.000 € la BRD
  • acționar la Marvel 

Sorin Oprescu, 30 de zile după gratii

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv în 6 septembrie, de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care îl acuză de luare de mită. Recursul înaintat de edil a fost repins, aşa că fostul primar va sta în spatele gratiilor 30 de zile. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net