Omul care i-a consiliat pe Traian Băsescu și pe Klaus Iohannis în campanie, audiat de DNA

Ultima actualizare:

    Felix Tătaru alături de Traian Băsescu, președintele său favorit (foto: facebook)
Felix Tătaru alături de Traian Băsescu, președintele său favorit (foto: facebook)

Felix Tătaru, omul care a fost consultant politic în campaniile electorale pentru Traian Băsescu și Klaus Iohannis, a fost chemat miercuri la DNA pentru a fi audiat. Tătaru este martor în dosarul „Gala Bute”.

UPDATE: Felix Tătaru a ieșit de la audieri. Anchetatorii i-au cerut lămuriri în legătură cu contractele derulate de firma sa cu organizatorii Galei Bute. Întrebat dacă a primit mită, Felix Tătaru a spus că el deţine o firmă şi nu a avut niciodată o funcţie publică, adăugând: „De ce aş primi eu mită?”. Procurorii au fost înștiințați că o parte din banii pe care îi încasa firma sa ajungeau la PDL. Tătaru a declarat că nu știa mecanismul și că nici nu era treaba lui să știe acest lucru, conform Mediafax.

Directorul agenției de publicitate GMP, Felix Tătaru, e audiat în calitate de martor în dosarul de corupție „Gala Bute”. Anchetatorii i-au solicitat prezența după ce acesta ar fi fost denunțat de Ana Maria Topoliceanu, un alt nume din dosar. Aceasta le-a spus procurorilor că o parte din banii primiți de Elena Udrea sub formă de mită ar fi ajuns și la acesta. Felix Tătaru a negat că a primit vreun ban în urma evenimentului sportiv care a pus pe jar autoritățile. El a arătat că se va lămuri despre ce este vorba după ce va discuta cu procurorii, scrie Mediafax.

Felix Tătaru a unul dintre cei care au făcut strategia din campania electorală a lui Klaus Iohannis din 2014. Anterior acesta l-a ajutat pe Traian Băsescu să câştige alegerile prezidenţiale şi cele pentru Primăria Capitalei din 2000. Într-o fotografie postată pe contul său de socializare, în care apare cu Traian Băsescu, Felix Tătaru a scris: „A fost un privilegiu să fiu din când în când pe langă Președintele Băsescu. Omul care a schimbat România în bine, ca nimeni altul după Revoluție”.

În dosarul „Gala Bute” mai multe nume célèbre au fost arestate pentru mită și trafic de influență. Elena Udrea a fost arestată preventiv la 25 februarie. Aceeași soartă au avut-o fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă. Fostul consilier al Elenei Udrea Ştefan Lungu şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este inculpat şi el în acest dosar, pentru că ar fi determinat reprezentanţii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica şi Romgaz, să sponsorizeze ilegal, cu suma totală de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de către firma lui Rudel Obreja. Senatorul PNL Ion Ariton (ales din partea PDL) este sub control judiciar până în aprilie, acesta fiind obligat să nu părăsească ţara şi să se prezinte la Poliţia Sibiu în zilele stabilite prin programul de supraveghere.

În acelaşi dosar este arestat preventiv, din 8 februarie, şi Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net