OMS a raportat o creştere record a cazurilor zilnice de coronavirus la nivel mondial

Ultima actualizare:

    OMS a raportat o creştere record a cazurilor zilnice de coronavirus la nivel mondialSursă foto: Shutterstock
OMS a raportat o creştere record a cazurilor zilnice de coronavirus la nivel mondialSursă foto: Shutterstock

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a raportat joi o creştere record a numărului cazurilor de coronavirus la nivel mondial, cu 338.779 de cazuri în 24 de ore, pe fondul creşterii infecţiilor în Europa.

Europa a raportat 96.996 de cazuri noi, fiind cel mai mare total la nivelul regiunii consemnat până în prezent de OMS. La nivel global, numărul deceselor a urcat cu 5.514, la un total de 1,05 milioane.

Pe regiuni, Europa raportează în prezent mai multe cazuri decât India, Brazilia şi Statele Unite. India a raportat 78.524 de cazuri, urmată de Brazilia, cu 41.906 şi Statele Unite, cu 38.904 cazuri noi, potrivit OMS, ale cărei date sunt în urma datelor zilnice raportate de fiecare ţară.

Numărul îmbolnăvirilor crește în 54 de țări

Potrivit unei analize a datelor mai recente, infecţiile cu COVID-19 cresc în 54 de ţări, inclusiv în Argentina, Canada şi o mare parte din Europa.

”Vedem o creştere clară şi susţinută a cazurilor şi a internărilor la spital. Tendinţa este clară şi este foarte îngrijorătoare ”, a spus dr. Yvonne Doyle, director medical pentru Public Health England.

Noile infecţii zilnice de COVID-19 din Franţa au rămas joi, pentru a doua zi, peste pragul record de 18.000, fiind avute în vedere noi măsuri pentru a limita răspândirea virusului, relatează News.ro.

Situația nu este mai bună nici în Belgia, care înregistrează o creștere semnificativă a numărului de cazuri în ultimele șapte zile, iar Germania a raportat cel mai mare număr de îmbolnăviri înregistrat din luna aprilie. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net