A omorât cinci oameni într-o zi, acum e liber!

Ultima actualizare:

    Beniamin Laichici, aici într-o fotografie făcută în 2010, a fost considerace unul din cei mai feroce criminali din Româniaadevarul.ro
Beniamin Laichici, aici într-o fotografie făcută în 2010, a fost considerace unul din cei mai feroce criminali din Româniaadevarul.ro

Unul dintre cei mai feroce criminali români de după Revoluţie, condamnat inițial la închisoare pe viaţă, a fost eliberat condiţionat. Acum, Beniamin Laichici, care a împușcat mortal cinci oameni într-o zi, este liber şi încearcă să îşi refacă viaţa, scrie adevarul.ro.

Beniamin Laichici (fost Jian) a ispășit 22 de ani de închisoare, după ce în 6 martie 1995, a împușcat mortal cinci oameni pe străzile Devei și în Abrud. Cu o seară în urmă, cu gândul că soţia îl înşela, criminalul a împrumutat o armă de vânătoare de la un bărbat din Sântandrei, pe care l-a împuşcat apoi, iar în seara de 5 spre 6 martie 1995 a plecat cu un taxi până la Abrud, unde locuiau cumnaţii săi. L-a ucis pe unul dintre ei, dar şi pe un vecin al acestuia.

În dimineaţa următoare, ucigaşul s-a întors în Deva, unde s-a prezentat la locul de muncă al soţiei sale, un chioşc din zona gării din Deva. Femeia nu era la lucru, ascunzându-se de mai multe zile de teama soţului ei. Acolo, Beniamin a împuşcat în cap o tânără care era colegă de serviciu cu soţia sa. Setea de sânge i s-a potolit abia după ce l-a mai ucis, în plină stradă, cu patru focuri de armă, pe şeful său, cel bănuit de legături amoroase cu soţia sa. Laichici a depus arma şi cele trei cartuşe rămase la sediul Inspectoratului de Poliţie, din Deva, unde s-a predat, conform adevarul.ro.

Acum, după 22 de ani petrecuți în pușcărie, Beniamin (63 de ani) i-a convins pe magistrați să-l elibereze pentru bună purtare. A mai avut noroc o dată, în 2014, când pedeapsa inițială, de închisoare pe viață, a fost schimbată cu 25 de ani după gratii. De atunci, fostul „viețaș” a depus mai multe cereri de eliberare condiționată la instanțele din județele Timiș, Mureș, Bistrița și Hunedoara. Tribunalul Bistrița a admis contestația depusă de Beniamin Laichici, iar în 14 septembrie a decis eliberarea sa, după 7.883 de zile de arest și închisoare și 12 zile câștigate ca urmare a muncii prestate în penitenciar. „Opinia defavorabilă liberării condiţionate s-a bazat pe gravitatea faptelor comise de petent – gravitate ce nu poate fi negată – fără a ţine seamă însă de conduita de ansamblu a celui în cauză pe perioada executării pedepsei, conduită ce a cunoscut un trend constant ascendent”, a motivat tribunalul. 

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net