Olguța Vasilescu, despre tânăra rămasă fără pensia de handicapat: „Să conteste în instanță”

olguta-vasilescu_1.jpg

olguta vasilescu
Olguța Vasilescu o sfătuiește pe tânără să dea statul în judecată
Foto: arhivă personală

Un val de revoltă s-a răspândit după ce a fost făcut public cazul tinerei cu scleroză multiplă căreia i s-a retras pensia de handicapat pentru că ar obținut venituri după ce a scris o carte pe care a publicat-o. Olguța Vasilescu a scris pe Facebook că fata trebuie să acționeze în instanță pentru a i se face dreptate.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a invocat legea dată în timpul Guvernului Boc ca fiind principalul impediment care i-a sistat pensia și o „invită” să dea statul în judecată dacă vrea să-și recupereze banii, informează Adevărul, potrivit afirmațiilor ministrului, de pe rețeaua de socializare.

„Potrivit Legii nr. 263/2010 privind sistemul public de pensii, cumulul pensiei de invaliditate gradul II , caracterizată prin pierderea totală a capacităţii de muncă şi păstrarea capacităţii de autoîngrijire, cu venituri de natură profesională nu este permisă şi conduce la suspendarea plăţii pensiei pe perioada cumulului şi la recuperarea drepturilor încasate necuvenit."

"Această interdicţie cu privire la veniturile realizate din drepturi de autor a fost introdusă prin dispoziţiile Legii nr.263/2010, când legea pensiilor a fost asumată de Guvernul Boc prin angajarea răspunderii. Pentru eliminarea acestor incompatibilităţi se suprapun, periodic, bazele de date de la ANAF cu cele ale CNPP, măsură dispusă şi de controalele anuale ale Curţii de Conturi. În cazul doamnei Ioana Laura Florescu, ANAF a înregistrat realizarea de venituri din drepturi de autor în luna iunie 2017." 

"Pe baza comunicărilor ANAF din luna iulie 2017, Casa judeţeană de pensii Suceava a fost nevoită să aplice prevederile legale în vigoare, ceea ce a condus la suspendarea plăţii pensiei pe luna iunie 2017 şi înregistrarea unui debit în valoare de 520 lei, debit care va fi recuperat eşalonat de la pensionară, potrivit legii. În acest moment, însă, casa judeţeană de pensii nu poate adopta o altă decizie, doamna Florescu având posibilitatea contestării în instanţă a deciziei de debit, în termen de 15 zile de la comunicarea acestei decizii“, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.

I s-a sistat pensia pentru că a scris o carte

Tnăra umilită de statul român suferă de scleroză multiplă, o boală incurabilă care avansează în timp și nu-i mai permite pacientului să muncească. În baza acelei legi, autoritățile au decis să nu-i mai plătească pensia de handicapat de doar 39 de lei lunar, pentru că a scris o carte de poezii de pe urma căreia a încasat 270 de lei.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1