Ofițer de poliție din Constanța, prins de DNA când lua mită în Portul Tomis

Ultima actualizare:

    Aflat în Portul Tomis, polițistul a primit 3.000 de euro de la denunțătorul său
Aflat în Portul Tomis, polițistul a primit 3.000 de euro de la denunțătorul său

Procurorii DNA l-au reținut pe Laurențiu Marin Dobre, ofițer de poliție judiciară în IPJ Constanța - Serviciul de Investigații Criminale, pentru luare de mită, scrie Agerpres. El va fi prezentat vineri Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 29 iunie, Laurențiu Dobre, subcomisar de poliție, a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 3.000 euro pentru ca, în exercitarea atribuțiilor de organ de cercetare, să nu dispună începerea urmăririi penale față de acesta în dosarul în care este cercetat.

„În plus, inculpatul Dobre i-a promis denunțătorului că în schimbul sumei respective va dispune restituirea bunurilor ce au fost ridicate cu ocazia percheziției domiciliare efectuată în aprilie la domiciliul acestuia din urmă. Ulterior, la 16 iulie, martorul denunțător a fost abordat din nou de Laurențiu Dobre, care i-a pretins, încă o dată, 3.000 euro în scopul menționat”, susțin procurorii.

DNA precizează că pentru primirea sumei de 3.000 euro ofițerul de poliție a stabilit ca termen limită data de 20 iulie și, ulterior, 23 iulie.

Sursa citată subliniază că joi, în jurul orelor 17.00, Laurențiu Dobre s-a întâlnit cu denunțătorul în Portul Tomis din Constanța, împrejurare în care inculpatul a primit de la acesta 3.000 euro, constatându-se astfel infracțiunea flagrantă.

În cauză procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net