Oficial! Numărul şomerilor a urcat în iulie la peste 477.000

Citeste tot despre: 

Tot mai mulți români nu își găsesc un loc de muncă. Oficial, sunt 477.000 de șomeri, un record pentru anul acesta.

Numărul şomerilor din România a înregistrat o creştere importantă în luna iulie, cu 17.013 faţă de luna precedentă, până la 477.718, nivel maxim al ultimelor patru luni, informează Institutul Naţional de Statistică (INS). În consecință, rata şomajului a crescut la 5,2%. Şomajul este în continuare mult mai mare în rândul bărbaţilor, cu o rată de 6,2% în luna iulie, în timp ce, în rândul femeilor, şomajul este de doar 3,9%, mai arată datele oficiale.

Cele mai mici cifre au fost în luna aprilie, când s-a înregistrat în un număr minim-istoric de 445.320 şomeri, iar rata şomajului a fost de 4,8%. Un nivel atât de scăzut nu s-a înregistrat niciodată în România începând din 1994, de când se calculează şomajul după standardele BIM. 

Datele oficiale arată că în luna iulie, numărul de locuri de muncă vacante din economia românească era 64.125.

Click! spune

Judeţele Vaslui, cu 10,3%, Teleorman (9,8%) şi Galaţi (9,7%) au cele mai înalte niveluri ale şomajului din România, potrivit ANOFM.

Zonele cu şomaj ridicat sunt caracterizate cu calificarea slabă a forţei de muncă şi un grad scăzut de educaţie, precum şi de lipsa investiţiilor generatoare de locuri de muncă, spun experţii.

Loading...