Oamenii străzii vor „cazare” în scările de bloc la iarnă. Îi ajuţi?

Ultima actualizare:

Reprezentanţii organizaţiei „Samusocial” afirmă că în Capitală sunt în jur de 5.000 de oameni care trăiesc în stradă şi doar 300 de locuri de cazare oferite de primăriile de sector. „Suntem în situaţia de a face apel la bunăvoinţa asociaţiilor de proprietari şi locatari pentru a permite accesul adulţilor străzii în scările de bloc, mai ales în nopţile extrem de friguroase, deoarece riscăm să ne confruntăm cu un număr mare de decese în rândul semenilor noştri. Pentru aceşti oameni contează foarte mult o supă caldă sau o pătură în plus, însă cel mai important este un adăpost unde se pot proteja de nopţile friguroase ce vor urma”, afirmă Sabina Nicolae, director executiv Samusocial.

Reprezentanţii Primăriei sectorului 2 au anunţat că în acest an pot caza 30 de oameni ai străzii în adăpostul social de urgenţă "Sfântul Pantelimon" (Şos. Pantelimon nr. 500). Edilii spun că aici sunt 24 de locuri pentru bărbaţi şi 6 pentru femei, săli de baie şi cabinet medical. Oamenii străzii pot beneficia de consultaţii medicale şi, în funcţie de afecţiunile de care suferă, vor fi internaţi în spital, trataţi sau monitorizaţi în timp de medici.

În fiecare an, în Capitală, cel puţin cinci oameni ai străzii îşi găsesc sfârşitul din cauza gerului. Voi ce ziceţi, sunteţi de acord să-i lăsaţi pe oamenii străzii în scara blocului?

image
image
image
image
image
image
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net