Oamenii ies în stradă împotriva lui Gabriel Oprea! Se anunță protest în fața Parlamentului

Ultima actualizare:

    Oprea a scăpat de urmărirea penală Foto: Adevărul
Oprea a scăpat de urmărirea penală Foto: Adevărul

Neînceperea urmăririi penale pentru Gabriel Oprea în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină scoate oamenii în stradă. Aceștia s-au arătat indignați de faptul că fostul ministru de Interne nu e tras la răspundere și au decis să protesteze în stradă, joi (22 septembrie), în fața Parlamentului.

Senatul a votat, luni (19 septembrie), ca Gabriel Oprea să nu fie urmărit penal pentru ucidere din culpă în cazul morții poliţistului Bogdan Gigină.Decizia a fost luată de Senat cu 73 de voturi "împotriva" solicitării DNA şi doar 45 voturi "pentru", 6 voturi anulate. Acest lucru a revoltat populația, care a organizat un eveniment pe Facebook, intitulat „Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat”.

Sute de persoane au anunțat deja că vor participa la protestul care va alea loc joi, în fața Casei Poporului, începând cu ora 18.00. Mulți dintre ei au mărturisit că vor organiza proteste în toată țara, nu numai în Capitală, și că vor încerca să facă dreptate polițistului Gigină.

''Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea. Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, când era antemergător pe motocicletă și deschidea drumul coloanei oficiale organizate pentru ministrul de interne, șeful său. Un polițist a murit, dar cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției, din cauza celor din Senatul României, care se cred deasupra legii. Fraților, nu sunteți. Nici dumnezei și nici invincibili. De aceea, joi ieșim în stradă, chiar la voi acasă, domnilor senatori. Noi, simpli cetățeni indignați venim la intrarea dinspre Senat a Parlamentului României, să-l comemorăm pe Bogdan Gigină și să cerem dreptate. Poate așa vă amintiți că nu există vreo diferență magică între noi și voi, că legea este aceeași pentru toți și că justiția trebuie lăsată să-și facă treaba. Ne întâlnim joi, incepand cu ora 18:00'', a fost mesajul celor care au luat atitudine și au organizat protestul.

Fostul vicepremier Gabriel Oprea le ceruse senatorilor să voteze împotriva cererii DNA de urmărire penală a sa pentru ucidere din culpă, susţinând că, aflat pe bancheta din spate a maşinii, nu avea cum să fie vinovat de moartea poliţistului Bogdan Gigină. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net