Oamenii au protestat din nou în stradă împotriva senatorilor

Ultima actualizare:

    Și aseară s-au strâns oamenii în fața Senatului
Și aseară s-au strâns oamenii în fața Senatului

Un nou protest faţă de Gabriel Oprea a fost anunţat, pentru această seară, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. În câteva ore de la anunţarea pe Facebook a evenimentului, peste 500 de oameni şi-au comunicat intenţia de a participa, iar circa 1.000 s-au declarat interesaţi. Aseară s-au strâns în jur de 2.500 de inși.

Pe pagina de Facebook "Ziua 2 - Protest «Oprea, eşti cercetat, trebuie să fii judecat!» a fost anunţată o nouă manifestaţie împotriva votului senatorilor în cazul fostului vicepremier. Protestul ar urma să aibă loc în Piaţa Universităţii din Capitală, între orele 18.00 şi 21.00, scrie news.ro.

UPDATE 20.30: Protestul s-a încheiat, MAnifestanții au început să plece, dar și-au exprimat intenția de a reveni în Piața Universității până când toți parmalentarii corupți își vor da demisia și li se va ridica imunitatea.

UPDATE 19.50: Protestatarii continuă să scandeze împotriva parlamentarilor: "Vrem trei sute, nu șase sute" și "73, niște derbedei", referindu-se la cei 73 de senatori care au votat pentru respingerea sistarea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea.

UPDATE 18.50: Manifestanții scandează "Parlament penal, marș la Tribunal!", "Împreună curățăm Parlamentul" sau "Vrem dreptate, nu imunitate".

UPDATE 18.10: Vreo 200 de persoane au început deja să se adune în Piața Universității. La fața locului au ajuns și dubele de jandarmi.

"Ieşim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi şi nu-şi mai pot cere singuri dreptatea. Ca sa fie foarte clar: pentru Gabriel Oprea nu s-a cerut reţinerea, arestarea sau altă măsură preventivă. S-a cerut accesul liber al Justiţiei pentru a se putea stabili conform normelor statului de drept şi ale democraţiei dacă este sau nu vinovat. Dar PSD şi acolitţi din ALDE şi PRU au pus statul de drept între paranteze din nou, l-au ridicat pe Oprea deasupra legii. Poti sa furi, poţi să ucizi, poţi să faci orice dacă eşti parlamentar. Asta a decis Senatul, camera superioară a Parlamentului, instituţia fundamentală a democraţiei", au scris, pe Facebook, organizatorii manifestaţiei.

Aseară s-au strâns 2.500 de protestatari

Protestul organizat, ieri, în faţa Senatului, faţă de votul prin care a fost respinsă cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină, s-a încheiat după aproximativ trei ore şi jumătate, la manifestaţie participând circa 2.500 de persoane, care au blocat pentru scurt timp circulaţia pe Calea 13 Septembrie.

Ei au aruncat cu suluri de hârtie igienică în zidul Parlamentului şi au scandat împotriva lui Gabriel Oprea, a parlamentarilor care au votat împotriva cererii DNA, dar şi împotriva partidelor, în general.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net