Oamenii din zonele inundate, vaccinaţi împotriva Hepatitei A şi antitetanos

Ultima actualizare:

    Este risc de epidemie în zonele inundate
Este risc de epidemie în zonele inundate

Oamenii din zonele inundate au fost vaccinaţi preventiv împotriva hepatitei de tip A şi antitetanos. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat la România TV că aceste măsuri au fost luate pentru a evita îmbolnăvirea sinistraţilor. Ministrul le-a dat oamenilor şi câteva sfaturi pentru a se proteja de boli în astfel de situaţii.

Autorităţile au luat măsuri pentru a nu evita apariţia focarelor de infecţie în zonele afectate de inundaţii vaccinând populaţia, informează România TV.

"Unde exista risc de epidemie s-au facut vaccinuri, anti hepatita A si antitetanos, facute la solicitarea medicilor. La Gorj iau periodic probe de apa potabila, va confirm ca la Novaci nu erau afectate sursele de apa potabila. Vreau sa fac precizari la informarea populatiei si ce masuri sa ia oamenii. Apa de consum recomandata ar fi imbuteliata, sa nu bea din fantani...sa utilizeze pentru mancare apa fiarta si poate ulterior racita, să se consume produse alimentare ambalate sau bine preparate termic, sa nu atinga animalele moarte sau lesuri din zonele inundate, sa fie informate autoritatile sa evacueze animale moarte. Sa evite expunerea la umezeala, la primul semn de boala sa fie alertata echipa medicală", a spus  Nicolae Bănicioiu, ministrul sănătăţii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net