Oameni cu suflet de aur! Au refăcut casa unor sărmani într-o singură zi

Ultima actualizare:
Aşa arăta căsuţa înainte ca reprezentanţii asociaţiei să se apuce de treabă
Aşa arăta căsuţa înainte ca reprezentanţii asociaţiei să se apuce de treabă

Oameni cu suflet de aur! Echipa „Acasă în Banat” s-a reunit sâmbătă, 19 decembrie, pentru o nouă faptă bună, la Ramna, în judeţul Caraş-Severin. Zeci de voluntari ai asociaţiei şi-au suflecat mânecile pentru a reface o casă dărăpănată, în care sunt crescuţi şase copii.

Nu mai puţin de 30 de voluntari de la Asociaţia “Acasă în Banat” s-au mobilizat pentru a ajuta o familie numeroasă, alcătuită din patru adulţi şi şase copii, care trăiesc într-o căsuţă sărăcăcioasă din comuna Ramna (Caraş – Severin). Toată acţiunea s-a derulat sâmbătă, 19 decembrie, din zori şi până-n noapte, scrie adevarul.ro. 

„Deşi timpul pe care l-am avut la dispoziţie pentru pregătiri a fost foarte scurt şi este o perioadă extrem de încărcată, o echipă faină de 30 de voluntari s-a adunat pe şantier. Unii au venit după o săptămână grea de lucru, alţii şi-au dat jos salopeta pentru a intra în tura de noapte”, povestesc, entuziasmaţi, reprezentanţii Asociaţiei.  Provocările au fost foarte mari: acoperişul trebuia refăcut, tavanele stăteau să cadă, starea pereţilor era foarte proastă. „Mobilizarea a fost fenomenală. Toţi voluntarii, cu sau fără experienţă în construcţii, s-au pus pe treabă şi au ajutat cum au putut.

Lucrările s-au derulat în ritm alert
Lucrările s-au derulat în ritm alert


    Lucrările s-au derulat în ritm alert
Lucrările s-au derulat în ritm alert

Ne-am concentrat pe structura casei şi am tras tare pentru că, în aceeaşi seară, Nicoleta, fratele ei şi familiile lor, în total patru adulţi şi şase copii, n-aveau unde să doarmă”, spune unul dintre voluntari. “Pentru că ziua e scurtă, ne-a prins întunericul, însă chiar nu ne-am oprit până nu am finalizat acoperişul şi holul. Am montat toate ferestrele, am refăcut complet reţeaua electrică, am reparat şi am placat tavanele din cele două camere, am construit WC-ul şi multe altele. Ne-am propus să lăsăm în urmă o casă funcţională, urmând ca de restul amenajărilor să se ocupe beneficiarii. Şi credem că toţi, împreună, voluntari, donatori, oameni de bine, am reuşit să-i dăm acestei familii o nouă şansă”, încheie reprezentantul Asociaţiei „Acasă în Banat”.  Cei care doresc să susţină proiectele acestor voluntari o pot face cu donaţii la Banca Transilvania, în contul RO26BTRLRONCRT0P53069801 (lei) sau în contul RO11BTRLEURCRT0P53069801 (euro), PayPal: acasainbanat@gmail.com sau Revolut: 0748918091. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net