O ursoaică şi 2 pui, lângă Gara Băile Tuşnad. Ce s-a întâmplat cu animalele

vanatoare-ursi

vanatoare ursi
Urșii au fost alungați în pădure
FOTO: Arhivă Click!
Citeste tot despre: 

„Turişti” speciali în staţiunea Băile Tuşnad! O urscoaică împreună cu doi pui a ajuns în apropierea gării din localitate, cel mai probabil în căutare de hrană. Localnicii au anunţat autorităţile, iar jandarmii au alungat animalele în pădurea din apropiere.

Jandarmii montani de la Postul Băile Tuşnad au avut misiunea de a îndepărta o ursoaică cu doi pui, luni după-amiază, din apropierea gării din localitate. Prezenţa animalelor în zonă fusese anunţată la 112 de către un localnic, anunţă agerpres.ro.

Ca să se asigure că ursoaica nu va reveni, jandarmii au rămas pentru o perioadă în zonă. În acelaşi timp, localnicii au fost avertizaţi despre pericol printr-un mesaj RO-ALERT, iar la faţa locului a fost trimis, în sprijin, şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Harghita.
În ultimele zile, jandarmii harghiteni au avut mai multe intervenţii pentru îndepărtarea unor urşi care au venit în localităţi, în căutare de hrană, în unele cazuri animalele intrând în curţile oamenilor şi provocând stricăciuni.
Jandarmii le recomandă oamenilor ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

 

Citeşte şi:

 

Urşii îi sperie pe turişti la Băile Tuşnad

 

Ursul, inclus pe lista animalelor pentru care vânarea este permisă. Senatul a aprobat propunerea

Loading...
 
 

Citește și

  • Un urs foarte slab a fost fotografiat de un șofer pe marginea drumului TRansfăgărășan de un șofer care trecea prin zonă

    Imagini teribile, pe Transfăgărășan! Un urs extrem de slab a fost văzut pe marginea șoselei la Vidraru. Cel mai probabil bietul animal coborâse din pădure pentru a căuta mâncare. Abia se mai putea mișca, iar singura lui speranță era ca turiștii să îi arunce câteva resturi pentru a se hrăni.

  • Ursul din pădure

    Atacurile repetate ale urșilor au pus pe jar o întreagă localitate din Bistrița-Năsăud. Oamenii din comuna Milaș sunt terorizați și au ajuns să facă de pază cu rândul la marginea localității pentru că urșii își fac apariția în fiecare noapte și le atacă animalele din gospodărie. Localnicii au găsit însă o soluție inedită pentru a se apăra de urși.