O universitate din România îşi dă în judecată studenţii

Ultima actualizare:
Prof.dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC
Prof.dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași dă în judecată Liga Studenților "Universitatea Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, reclamând că aceasta "își arogă dreptul de reprezentare a tuturor studenților instituției de învățământ superior", cerând eliminarea numelui universității din titulatura ligii.

Conducerea Universităţii "Alexandru Ioan Cuza“ din Iași a dat în judecată respectiva ligă studențească cerându-i să își schimbe numele, motivația instituției de învățământ superior fiind aceea că numele ligii ar induce în eroare, putându-se crede că asociația ar reprezenta întregul corp studențesc al universității, lucru considerat de universitate ca fiind "ilegal și incorect", transmite mediafax.ro.

"Problema noastră este că denumirea acestei ligi induce în eroare și creează confuzie. Ei și-au arogat reprezentarea tuturor studenților, și-au luat această prerogativă, ceea ce nu este deloc corect și legal. Noi le-am atras atenția cu mai multă vreme în urmă să renunțe la particula «Alexandru Ioan Cuza» din nume. Nimeni nu poate să uzeze și să abuzeze de numele instituției“, a declarat prof.dr. Vasile Ișan, rectorul UAIC.


    Prof.dr. Vasile Ișan, rectorul UAICFoto Ziarul de Iaşi
Prof.dr. Vasile Ișan, rectorul UAICFoto Ziarul de Iaşi

La rândul său, președintele organizației studențești în cauză, Silvian Emanuel Man, a declarat că se va judeca cu conducerea Universității, considerând că numele ligii este obținut în mod legal. "Să văd ce se află în dosar că până atunci, de principiu, asta ne va cere, schimbarea numelui, să vedem dacă există și cereri materiale. Vom sta și ne vom judeca, denumirea ligii este legală, toate actele sunt în regulă. Am fost avertizați că vom fi dați în judecată din acest motiv“, a declarat Silvian Emanuel Man, aceeaşi surse.

Silvian Emanuel Man
Silvian Emanuel Man

Liga Studenților "Universității Alexandru Ioan Cuza“ din Iași este o asociație studențească înființată în anul 2013, care a iscat o serie de nemulțumiri în rândul celorlalte ligi și al studenților reprezentanți în Senatul și Consiliul de Administrație al instituției de învățământ superior prin faptul că aceasta și-a luat un statut de sindicat, nerecunoscut de restul asociațiilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net