O unitate de terapie intensivă mobilă pentru pacienţii cu COVID- 19 a ajuns la Galaţi

Ultima actualizare:

    În unitatea de terapie intensivă mobilă sunt disponibile 12 posturi ATIFoto Pixabay.com
În unitatea de terapie intensivă mobilă sunt disponibile 12 posturi ATIFoto Pixabay.com

Ministerul Sănătăţii a trimis în noaptea de luni spre marţi la Galaţi o unitate de terapie intensivă mobilă pentru pacienţii aflaţi în stare gravă. Transportul a fost realizat după vizita de luni a ministrului Sănătăţii în judeţul Galaţi şi a discuţiilor purtate cu prefectul Gabriel Avrămescu şi cu şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, discuţii din care a reieşit necesitatea suplimentării locurilor de terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19.

În unitatea de terapie intensivă mobilă sunt disponibile 12 posturi ATI.

”În urma discuţiilor pe care le-am avut, atât cu ministrul, cât şi cu reprezentanţii ISU, s-a stabilit necesitatea relocării unei unităţi mobile ATI, cu o capacitate de 12 locuri, special destinată cazurilor grave, care au nevoie de îngrijiri de specialitate. Guvernul României a aprobat această iniţiativă. Astfel, numărul de locuri ATI disponibile pentru pacienţii Covid la Galaţi va ajunge la 19”, a scris pe contul său de Facebook prefectul de Galaţi.

La Galaţi sunt, conform raportării de luni 1269 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 103 persoane decedate. În judeţ, este activ în acest moment un focar de coronavirus, la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, unde sunt diagnosticate cu COVID 19 un număr de 83 de persoane, cadre medicale şi personal auxiliar, fiind afectate 11 secţii. De asemenea, 24 de pacienţi au fost depistaţi pozitivi la coronavirus,potrivit news.ro.

image
image
image
image
image
image
pensionar jpg
bebelus jpg
istoria otopeni jpg
lumnare aprinsa slujba de inviere biserica jpeg
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net