O turistă din Germania a căzut într-o prăpastie din Munții Făgăraș

Ultima actualizare:

    Salvamontiștii trebuie să ajungă într-o zonă greu accesibilă
Salvamontiștii trebuie să ajungă într-o zonă greu accesibilă

O turistă din Germania, de origine română, a căzut vineri seara, 19 august, într-o prăpastie din Munții Făgăraș. Intervenția cu elicopterul nu este posibilă, așa că salvatorii din Argeș și Sibiu au plecat pe jos în căutarea ei. Prăpastia are o adâncime de 200 m.

Femeia se afla alături de alți trei prieteni pe Creasta Făgărașului, deasupra Lacului Podul Giurgiu, notează Mediafax. Din acel loc a și căzut în prăpastie. Zece salvamontiști au plecat în căutarea ei, dar aceștia sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire ale persoanei în cauză. Femeia de origine română este stabilită în Germania.

"Împreună cu colegii de la Salvamont Sibiu, am plecat să recuperăm o turistă căzută în munţi. Din câte am înţeles, în urma apelului prin 112, erau două cupluri, sus, pe Creasta Făgăraşului. E vorba de două perechi de saşi, oameni de munte, stabiliţi în Germania. Una dintre femei a căzut la vreo 200 de metri adâncime. Sunt mici şansele să fie găsită în viaţă, dar noi sperăm să fie norocoasă. Traseul pe care îl avem de parcurs e unul greu. Cred că după ora 22.00 vom ajunge în zona în care se află şi abia mâine dimineaţă, după ora 4.00, ne vom reîntoarce într-o zonă cu semnal", a declarat şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net