O tânără de 27 de ani a murit din cauza gripei. Bilanțul a ajuns la 128 de decese

spital.jpg

gripa 2019
Bilanțul a ajuns la 128 de morți
Foto: pixabay

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 128, a informat sâmbătă (16 februarie) Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Vineri, încă trei persoane au murit din cauza gripei. Cele trei persoane decedate sunt bărbaţi - doi din Galaţi, de 50 şi, respectiv, 55 de ani, confirmaţi cu virus gripal tip A, şi un altul, de 63 de ani, din Caraş-Severin, tot cu virus gripal de tip A. Toţi trei aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal, potrivit antena3.ro.

A fost declarată epidemie de gripă în ianuarie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, pe 30 ianuarie, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate zeci de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon.

„S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății. Ministrul a explicat că sud-ul ţării este afectat, în restul României fiind înregistrate focare izolate. 

 

Citește și 

Care sunt simptomele gripei. Cum poate fi prevenită îmbolnăvirea

Gripa 2019. Şapte mituri despre boală 

Loading...
 
 

Citește și

  • Numărul deceselor de gripă a ajuns la 34, şcolile şi grădiniţele s-au închis, dar românii nu vor să se vaccineze şi consideră că totul este o exagerare a autorităţilor. Mai mult, în ciuda celor care credeau că oamenii vor evita locurile publice pentru a nu lua virusul, mall-urile din Capitală erau ieri pline de vizitatori care tuşeau şi strănutau, dar declarau relaxaţi că nu le pasă de gripă.

  • masca protectie gripa 2019

    România se numără printre ţările care se confruntă cu epidemia de gripă, anunţul fiind făcut miercuri de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta este a treia săptămână în care numărul îmbolnăvirilor a depăşit estimările, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 56. Pentru a ne proteja de virusul gripal, medicii ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva reguli simple de igienă, iar atunci când mergem în colectivităţi să purtăm corect masca de protecţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1