O tânără de 27 de ani a murit din cauza gripei. Bilanțul a ajuns la 128 de decese

spital.jpg

gripa 2019
Bilanțul a ajuns la 128 de morți
Foto: pixabay

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 128, a informat sâmbătă (16 februarie) Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Vineri, încă trei persoane au murit din cauza gripei. Cele trei persoane decedate sunt bărbaţi - doi din Galaţi, de 50 şi, respectiv, 55 de ani, confirmaţi cu virus gripal tip A, şi un altul, de 63 de ani, din Caraş-Severin, tot cu virus gripal de tip A. Toţi trei aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal, potrivit antena3.ro.

A fost declarată epidemie de gripă în ianuarie

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunțat, pe 30 ianuarie, epidemie de gripă, după ce au fost înregistrate zeci de decese din cauza virusului, de la începutul acestui sezon.

„S-a constatat epidemia”, a spus ministrul Sănătății. Ministrul a explicat că sud-ul ţării este afectat, în restul României fiind înregistrate focare izolate. 

 

Citește și 

Care sunt simptomele gripei. Cum poate fi prevenită îmbolnăvirea

Gripa 2019. Şapte mituri despre boală 

loading...
Loading...

Citește și

  • Numărul deceselor de gripă a ajuns la 34, şcolile şi grădiniţele s-au închis, dar românii nu vor să se vaccineze şi consideră că totul este o exagerare a autorităţilor. Mai mult, în ciuda celor care credeau că oamenii vor evita locurile publice pentru a nu lua virusul, mall-urile din Capitală erau ieri pline de vizitatori care tuşeau şi strănutau, dar declarau relaxaţi că nu le pasă de gripă.

  • masca protectie gripa 2019

    România se numără printre ţările care se confruntă cu epidemia de gripă, anunţul fiind făcut miercuri de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Aceasta este a treia săptămână în care numărul îmbolnăvirilor a depăşit estimările, iar numărul persoanelor decedate a ajuns la 56. Pentru a ne proteja de virusul gripal, medicii ne sfătuiesc să ţinem cont de câteva reguli simple de igienă, iar atunci când mergem în colectivităţi să purtăm corect masca de protecţie.