O tânără de 21 de ani, mamă a doi copii, a murit după cezariană! A pățit ca Andreea Bălan

spital-medici.jpg

Medici în spital
Copilul este susținut în viață de aparate
foto: captura Facebook

O nouă tragedie a avut loc zilele trecute în Gorj! O tânără de 21 de ani a mers la spitalul din Târgu Cărbunești la ultimul control îniante de a naște, fiind gravidă în 9 luni, iar medicul care îi urmărise sarcina a decis să o bage în operație. A născut prin cezariană un băiețel sănătos, dar la nici două ore de la procedură, fetei i s-a făcut rău și a intrat în stop cardio respirator. A fost resuscitată mai bine de o oră, dar degeaba

UPDATE

Directorul Spitalului Târgu-Cărbunești, dr.Târziu, a precizat că va demara o anchetă internă pentru a vedea dacă acuzațiile lui Alexandru Gheorghe Dorian se confirmă sau nu. Acesta a menționat că pacienta a făcut tromboembolism pulmonar, ca și Andreea Bălan, diagnostic care,în cazul tinerei din Țicleni, a fost fatal pentru tânăra mamă, scrie gorjeanul.ro.

 

Alexandra Ionela Corbescu de 21 de ani din Țicleni a murit miercuri seara la ora 22.00 la Spitalul nr.1 din Craiova, unde fusese adusă cu o ambulanță după ce a suferit o operație de cezariană în cursul zilei de ieri la Spitalul Târgu-Cărbunești. Pacienta a fost operată de doctorița Mădălina Roibu, care i-a urmărit sarcina, și de dr.Cătălin Tănase. După ce a adus pe lume un băiețel sănătos cu o greutate de 3200 de g, la o oră după cezariană a intrat în stop cardio respirator

--------

Văzând că nu o pot salva, după ce au stabilizat-o, medicii din Gorj au trimis-o la Craiova, acolo unde după câteva ore a decedat. Familia dă vina pe medicii din Cărbunești. 

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Târgu Cărbuneşti au fost sesizaţi de reprezentanţi ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, cu privire la faptul că o tânără, de 21 de ani, din orașul Țicleni, judeţul Gorj, internată la această unitate spitalicească, ar fi decedat miercuri seara. Din pacate, tanara Alexandra Corbescu, 21 de ani, din Ticleni, mai avea acasa un copil in varsta de 4 ani, acum nou nascutul si baietelul ramanand orfani. Familia acuza medicii de malpraxis. Directorul Spitalului Târgu-Cărbunești spune că va demara o anchetă internă, pentru a vedea dacă acuzațiile lui Alexandru Gheorghe Dorian se confirmă sau nu. Acesta a menționat că pacienta a făcut tromboembolism pulmonar, ca și Andreea Bălan, diagnostic care,în cazul tinerei din Țicleni, a fost fatal pentru tânăra mamă.

fata-moarta2.jpg

Tânăra a murit după operaţia de cezariană
A născut prin cezariană dar a murit în scurt timp
foto: captura Facebook

Potrivit IPJ Gorj, din cercetările efectuate de poliţişti a reieşit faptul că tinerei la data de 16 octombrie, i-a fost efectuată o intervenție chirurgicală, la spitalul din Târgu Cărbuneşti, unde a născut un băiețel. La scurt timp, tânăra a suferit modificări ale stării de sănătate, fiind transportată, cu o ambulanță, la spitalul din municipiul Craiova, unde a decedat. S-a luat măsura transportării cadavrului la IML Craiova în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. "În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă", transmite IPJ Gorj.

Familia îi acuză pe medici de malpraxis

"Vom face plângere pentru malpraxis. Operația de cezariană, a doua, dacă era cu risc nu trebuiau să o facă la Cărbunești. Și-au bătut joc de viața ei, nu i-au făcut nimic după ce ea a intrat în comă, iar de trimiterea ei la alt spital nici vorbă. Au lăsat doi copii fără mamă și o familie îndurerată peste poate”, a spus Alexandru Gheorghe Dorian, iubitul fetei.

Bărbatul a cerut astăzi la spitalul din Craiova să îi facă autopsie soției pentru a cunoaște cu exactitate cauzele decesului, acesta obținând doar răspunsuri de genul ,,nu știu ,, ,,o să vă spună doctorul mai târziu,, și de la personalul medical al unității spitalicești din Craiova.

Doctorii Roibu și Tănase au mai fost acuzați de malpraxis, de data acea pentru un bebeluș mort, dar în 2015 magistrații Judecătoriei Târgu-Jiu i-au respins cererea mamei reclamante, potrivit gorjeanul.ro.

 

Loading...

Citește și

  • Medic speriat

    Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Reșița după ce o tânără de 32 de ani a murit la 6 ore de la operația de cezariană. Pacienta a ajuns cu febră, tuse și imposibilitatea de a respita urgențe, marți, 26 martie. Familia spune că până sâmbătă,30 martie, când i s-a făcut cezariană și a putut fi salvat copilul nu a văzut-o nici un alt doctor, decât cei de la Ginecologie.

  • Spitalul de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi

    Un nou caz de malpraxis cutremură lumea medicală . Un bărbat de 81 de ani a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” din Iaşi după o serie de greşeli medicale. La începutul lunii ianuarie omul a fost internat cu diagnosticul „tromboză venoasă profundă”. A murit o lună mai târziu de „bronhopneumonie”, după ce medicii i-au amputat un picior. Cazul a ajuns și la poliţie care face cercetări pentru omor din culpă.