O tânără de 17 ani a născut singură într-un cătun izolat din Brașov

tanara-gravida.jpg

O tânără de 17 ani a născut singură ajutată de o prietenă deoarece salvarea nu a putut ajunge la ea
Citeste tot despre: 

O tânără dintr-un cătun izolat de la poalele masivului Piatra Craiului a anunțat salvarea că trebuie să nască, iar accesul până acolo le-a dat mari bătăi de cao. SalvatoriI au mers pe jos, prin beznă, la minus 12 grade Celsius pentru a ajunge acasă la tânăra de 17 ani.

Utilajul cu şenile, realizat special pentru intervenţii în zăpadă, a întâmpinat dificultăţi pe poteca abruptă, care urca în cătunul Măguricea, din Piatra Craiului. Echipajul de salvare a pornit din Brașov cu ambulanțele, până ce au ajuns în Moieciu de Jos. De acolo, ei au fost nevoiți să o ia la pas prin întuneric. 

“Am întâlnit tot felul de obstacole - copaci, stânci, pietre, bolovani. Am legat troliul de copaci, am ancorat, am reuşit să urcăm.” 

În acest timp, tânăra a chemat o prietenă să stea cu ea acasă să aibă grijă de ea. Femeia a sunat la 112, iar un medic din dispecerat i-a explicat pas cu pas cum să taie cordonul obilical pentru a-și ajuta prietena să nască. 

Alexandra Nicu, medic coordonator: “Mi-a spus că ea n-a trecut prin asta. Am vrut să aud şi copilul, a apropiat telefonul de el să îi aud glasul, era interesant, vioi.”

Salvarea a ajuns cu greu la destinaţie, noaptea, la minus 12 grade. Asistenta a coborât pe jos, cu bebeluşul în braţe, o parte din drum, de teamă să nu se întâmple vreun accident cu şenilata.

După aproape trei ore, tânără mamă şi fetiţa ei au ajuns la maternitatea Braşov. Medicii spun că amândouă sunt bine, potrivit știrileprotv.ro.

Loading...