O stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci

Ultima actualizare:

    O stradă din craiova va purta numele lui Ilie Balaci
O stradă din craiova va purta numele lui Ilie Balaci

Primăria Craiovei a anunţat, luni seara, că o stradă din municipiu va purta numele lui Ilie Balaci. Mai mult decât atât, în fiecare an va fi organizată o gală care va purta numele fotbalistului. În cadrul acestei gale vor fi premiaţi cei mai buni juniori la fotbal.

Primăria municipiului Craiova a transmis, luni seara, printr-un comunicat de presă, că, în memoria marelui fotbalist Ilie Balaci şi în semn de respect faţă de contibuţia pe care acesta a avut-o la dezvoltarea acestui sport, va organiza în fiecare an o gală care îi va purta numele şi în cadrul căreia vor fi premiaţi cei mai buni juniori de fotbal. În cadrul aceluiaşi comunicat a fost anunţat faptul că o stradă va fi redenumit cu numele lui Ilie Balaci. 

"Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, aşa cum şi-a dorit, de-altfel, şi marele jucător. Prima ediţie a acestei gale va fi la sfârşitul acestui an şi îi va purta numele. De asemenea, la o viitoare şedinţă a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci", a transmis primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

În anul 2002, fotbalistul a devenit cetăţean de onoare al municpiului Craiova. 

Înmormântarea va avea loc marţi, 23 ovtombrie la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Programul funeraliilor

9:00 – Depunerea trupului neînsuflețit pe terenul Stadionului "Ion Oblemenco";11:30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului "Ion Oblemenco";12:15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie;13:00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei;14:00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca. Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Cauza morţii lui Iilie Balaci

Iniţial s-a crezut că ceea ce a provocat decesul lui Ilie Balaci a fost un accident vasculat cerebral, însă rezultatele autopsiei nu au confirmat această ipoteză. Autopsia a fost efectuată luni dimineaţă la Institutul de Medicină Legală Dolj, iar rezultatele au fost transmise către organele de cercetare penală. Potrivit rezultatelor autopsiei, principala cauza a decesului a fost infarctul miocardic acut, însoţit de insuficienţă cardio-respiratorie. 

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net