O stradă din Craiova va purta numele lui Ilie Balaci

ilie-balaci-a-fost-supranumit-minunea-blonda

ilie balaci a murit la 62 de ani din cauza unui infarct miocardic
O stradă din craiova va purta numele lui Ilie Balaci

Primăria Craiovei a anunţat, luni seara, că o stradă din municipiu va purta numele lui Ilie Balaci. Mai mult decât atât, în fiecare an va fi organizată o gală care va purta numele fotbalistului. În cadrul acestei gale vor fi premiaţi cei mai buni juniori la fotbal.

Primăria municipiului Craiova a transmis, luni seara, printr-un comunicat de presă, că, în memoria marelui fotbalist Ilie Balaci şi în semn de respect faţă de contibuţia pe care acesta a avut-o la dezvoltarea acestui sport, va organiza în fiecare an o gală care îi va purta numele şi în cadrul căreia vor fi premiaţi cei mai buni juniori de fotbal. În cadrul aceluiaşi comunicat a fost anunţat faptul că o stradă va fi redenumit cu numele lui Ilie Balaci. 

"Ilie Balaci a fost un adevărat ambasador al Craiovei, iar Primăria Craiova îi va cinsti memoria astfel încât marele jucător să rămână pentru totdeauna aproape de sufletele noastre. Executivul Primăriei va propune Consiliului Local, în perioada imediat următoare, instituirea unei gale anuale pentru premierea celor mai buni juniori de fotbal, aşa cum şi-a dorit, de-altfel, şi marele jucător. Prima ediţie a acestei gale va fi la sfârşitul acestui an şi îi va purta numele. De asemenea, la o viitoare şedinţă a Consiliului Local, vom propune ca o stradă importantă din municipiul Craiova să primească numele Ilie Balaci", a transmis primarul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

În anul 2002, fotbalistul a devenit cetăţean de onoare al municpiului Craiova. 

Înmormântarea va avea loc marţi, 23 ovtombrie la Cimitirul Sineasca din Craiova.

Programul funeraliilor

9:00 – Depunerea trupului neînsuflețit pe terenul Stadionului "Ion Oblemenco";
11:30 – Slujbă In Memoriam oficiată de un sobor de preoți de la Mitropolia Olteniei, pe terenul Stadionului "Ion Oblemenco";
12:15 – Plecare spre Biserica Sf. Ilie;
13:00 – Sosire Biserica Sf. Ilie – Slujba de înmormântare oficiată de un sobor de preoți în frunte cu IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei;
14:00 – Plecare spre Cimitirul Sineasca. Cortegiul funerar se va deplasa pe traseul: Biserica Sf. Ilie – Primăria Municipiului Craiova – Universitatea din Craiova – Calea București – Pasajul Suprateran – Str. Amaradia – Str. George Enescu – Cimitirul Sineasca.

Cauza morţii lui Iilie Balaci

Iniţial s-a crezut că ceea ce a provocat decesul lui Ilie Balaci a fost un accident vasculat cerebral, însă rezultatele autopsiei nu au confirmat această ipoteză. Autopsia a fost efectuată luni dimineaţă la Institutul de Medicină Legală Dolj, iar rezultatele au fost transmise către organele de cercetare penală. Potrivit rezultatelor autopsiei, principala cauza a decesului a fost infarctul miocardic acut, însoţit de insuficienţă cardio-respiratorie. 

Loading...

Citește și

  • Ilie Balaci a murit

    Moartea fulgerătoare a lui Ilie Balaci la doar 62 de ani ridică semne de întrebare. Ultimele clipe din viaţa fostei glorii a Universității Craiova s-ar fi scurs dramatic, iar eforturile medicilor chemaţi în ajutor au fost în zadar. Surse medicale au declarat că fostul sportiv urma un tratament pentru o alergie pe care o avea, iar duminică dimineaţă în ziua decesului s-a plâns apropiaţilor că nu poate să respire. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va dispune controale la spitalul din Dolj, dar va cere și înregistrările de la 112.

  • Ilie Balaci a murit la 62 de ani

    Ilie Balaci a murit, astăzi, la 62 de ani în urma unui stop cardio-respirator. În 2014, cel supranumit ”Minunea Blondă” a povestit pentru ”Adevărul” cum a fumat un pachet de țigări după victoria din 1983, cu Italia, campioana mondială en-titre.