O ştire-spam, semnată Antena 3, anunţă moartea lui Băsescu!

Ultima actualizare:

Potrivit Antena 3, care susţine că este victima unui atac informatic, linkul spre care este îndemnat cititorul conține un virus executabil, nociv pentru computer, anunţă Adevarul.

"Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic şi vă avertizăm să nu accesaţi link-ul, pentru a vă proteja calculatorul",se arată pe siteul televiziunii.

Un angajat al Antena3 a explicat pe site-ul televiziunii cum s-a produs acest atac numit exerciţiu de "social engineering".

"Totuşi ce s-a întamplat? Un aspirant la numele de “hacker” a scris un virus troian care conţine IRC/Zapchast.NAE şi IRC/Flood.NAT (codul sursă al acestor viruşi este disponibil pe internet) şi apoi s-a gândit cum să îl trimită la lume. Daca încerca să trimită un mesaj din partea lui “deschideţi vă rog acest fişier. Promit ca nu e nici un virus înăuntru”, probabil ca efectul ar fi fost sub aşteptări. Daca a scris un mesaj ceva mai atragător şi l-a trimis din partea Antena3.ro … lucrurile au stat probabil ceva mai bine. A avut cel puţin o victimă.

În primul rând trebuie să ne gândim dacă aşteptăm sau nu un anumit email. El nu aştepta e-mail-uri de la Antena3.ro, deci nu trebuia sa deschidă un mesaj neaşteptat. În al doilea rând, nu trebuie să accesăm fişiere aflate pe pagini complet necunoscute (de exemplu http://wiseguydigital.com/). Dacă imaginea există, cu siguranţă o putem găsi pe Antena3.ro. De asemenea, nu trebuie să lansăm nici un fişier descărcat de pe internet înainte de a rula un program antivirus asupra lui. Toate programele antivirus pe care le-am testat au avut ca efect ştergerea mesajului"

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net