O ştire-spam, semnată Antena 3, anunţă moartea lui Băsescu!

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

"Şoc naţional! Traian Băsescu este desfigurat după ciocnirea frontală a mașinii prezidențiale cu un alt vehicul aflat în trafic. Imagini în premieră aici". Acesta este mesajul transmis astăzi de pe adresa noreply@antena3.ro.

Potrivit Antena 3, care susţine că este victima unui atac informatic, linkul spre care este îndemnat cititorul conține un virus executabil, nociv pentru computer, anunţă Adevarul.

"Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic şi vă avertizăm să nu accesaţi link-ul, pentru a vă proteja calculatorul",
se arată pe siteul televiziunii.

Un angajat al Antena3 a explicat pe site-ul televiziunii cum s-a produs acest atac numit exerciţiu de "social engineering".

"Totuşi ce s-a întamplat? Un aspirant la numele de “hacker” a scris un virus troian care conţine IRC/Zapchast.NAE şi IRC/Flood.NAT (codul sursă al acestor viruşi este disponibil pe internet) şi apoi s-a gândit cum să îl trimită la lume. Daca încerca să trimită un mesaj din partea lui “deschideţi vă rog acest fişier. Promit ca nu e nici un virus înăuntru”, probabil ca efectul ar fi fost sub aşteptări. Daca a scris un mesaj ceva mai atragător şi l-a trimis din partea Antena3.ro … lucrurile au stat probabil ceva mai bine. A avut cel puţin o victimă.

În primul rând trebuie să ne gândim dacă aşteptăm sau nu un anumit email. El nu aştepta e-mail-uri de la Antena3.ro, deci nu trebuia sa deschidă un mesaj neaşteptat. În al doilea rând, nu trebuie să accesăm fişiere aflate pe pagini complet necunoscute (de exemplu http://wiseguydigital.com/). Dacă imaginea există, cu siguranţă o putem găsi pe Antena3.ro. De asemenea, nu trebuie să lansăm nici un fişier descărcat de pe internet înainte de a rula un program antivirus asupra lui. Toate programele antivirus pe care le-am testat au avut ca efect ştergerea mesajului"
.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5