O româncă va lua 25.000 € pentru că dentistul i-a greşit proteza

Ultima actualizare:

    CEDO a decis ca o româncă să primească daune de la medicul stomatolog  care i-a provocat multă suferinţăFoto: Shutterstock
CEDO a decis ca o româncă să primească daune de la medicul stomatolog care i-a provocat multă suferinţăFoto: Shutterstock

După 11 ani de procese, o româncă va fi despăgubită de medicul stomatolog care i-a greşit lucrarea dentară. CEDO a decis ca acesta să-i plătească femeii 25.000 de euro, daune.

În 2001, S.B. (62 de ani), din Bucureşti, a mers la un cabinet stomatologic pentru un tratament. Practic, dentistul i-a pus o proteză mobilă. La scurt timp, însă, pacienta s-a întors la cabinet, întrucât îi sângerau gingiile, avea dureri şi nu putea mânca. Medicul i-a spus că lucrarea e în regulă, dar că proteza trebuie fixată permanent, potrivit Mediafax.

În 2002, femeia s-a adresat Ministerului Sănătăţii şi a cerut să fie consultată de un expert. 

În septembrie 2002, pacienta a fost văzută de un alt dentist care i-a spus clar: lucrarea nu a fost făcută corect şi, din cauză că gingiile i s-au infectat, din cauza tăieturilor şi a durerilor, proteza nu poate fi fixată permanent. În plus, femeia a fost examinată de mai mulţi experţi de la Facultatea de Stomatologie, însă nu a primit nici un raport. În martie 2003, a făcut plângere penală.

A cerut să se stabilească dacă a fost victima neglijenţei medicale şi să-i fie plătite compensaţii. În martie 2011, dentistul a fost achitat de Tribunalul Bucureşti, motivând că a fost vina reclamantei pentru problemele semnalate, deoarece a refuzat ca lucrarea să-i fie fixată permanent. Disperată de nedreptăţile făcute, S.B. s-a adresat CEDO, care a decis să primească daune în valoare de 25.000 de euro şi să îi fie plătite cheltuielile de judecată de 850 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net