O româncă a prezentat o expoziţie în omagiul lui Constantin Brancuşi, la Geneva

Ultima actualizare:

    Claudia Florentina şi Marjoline de Geneve
Claudia Florentina şi Marjoline de Geneve

Claudia Florentina este cea care duce arta autohtonă peste hotare şi, prin talentul ei unic, a lansat expozitia proprie "L'Amour", la Geneva, în omagiul lui Constantin Brâncuşi.

În cadrul vernisajului Claudia Florentina a prezentat o carte, în limba franceză, o descriere a marelui sculptor, pentru că cei ce nu ştiu îndeajuns despre operele de arta ale lui Brâncuşi, şi, totodată, de a înţelege şi a se familiariza cu stilul creativ al artistei. Au fost expuse o readaptare a sculpturii „Sărutul" şi o deviere, cu o linie continuă de la aceasta, rezultând diferite creaţii, în diferite materii precum răşina, corianul, inoxul sau lemnul acoperit cu foiţă de aur, sculpturi şi mobilier. Reprezentarea e făcută şi sub formă de bijuterii veritabile, din aur alb şi roz, cadre cu diamante, rubine sau safire. În urma unei licitaţii ce a avut loc la faţa locului, de casa de licitaţii Sotheby’s, ţinuta de directoarea Sotheby’s în persoană, Stéphanie Schleining, s-a vândut o sculptură "Sărutul", din răşină alba, pentru 3000 de franci elveţieni, bani ce vor fi donaţi Asociatiei Constant.in.

Opere de Constantin Brâncuşi
Opere de Constantin Brâncuşi

Pentru aceasta expoziţie, la Galeria Insolite, din Centrul Vechi al capi-talei elveţinene, un întreg nivel e dedicat şi transformat în Universul Claudiei Florentina. Vernisajul a avut loc pe 20 noiembrie în Geneva, expoziţia fiind permanentă, începând pe 25 noiembrie, la Galeria Insolite, 22 Place du Bourg du Four Geneve, (Centrul Vechi din Geneva), pentru un an.

Opere de Constantin Brâncuşi
Opere de Constantin Brâncuşi

Printre cei 300 de invitaţi, prezenţi la eveniment, s-au numărat personalităţi internaţionale, printre care Prinţul Francesco Ruspoli şi Valérie Wertheimer (fondatoarea şi preşedinta Fundaţiei “Action Innocence”, care e şi soţia unuia din cei doi proprietari ai casei de modă Chanel), dar şi Pascal Luthy - proprietarul casei Dupin (http://www.maison-dupin.ch), designer-ul Philippe Cramer sau familia Davidof.  Seara a fost sponsorizată de Champagne Louis Roederer, Sotheby’s (Casa de licitaţie), Grup Baroque, Hotel de la Paix Geneve, Luxury Concierge Services 613 şi Atelier Hermes Ecole de Design Geneve. Claudia Florentina a ales să poarte o fustă din mătase, creaţă de designer-ul român Elena Perseil.

Opere de Constantin Brâncuşi
Opere de Constantin Brâncuşi
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net