O profesoară din Argeș, antivaccinistă declarată, a murit de Covid-19 la doar 46 de ani

Ultima actualizare:

    Anca Preda avea doar 46 de ani  Foto: curier.ro
Anca Preda avea doar 46 de ani Foto: curier.ro

O profesoară de la Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” din oraşul argeşean Topoloveni a murit, aparent din cauza infecţiei cu virusului SARS-CoV-2. Femeia, care o îngrijea pe mama sa bolnavă de coronavirus, a refuzat să fie testată. Ea se arătase în repetate rânduri împotriva vaccinului anti-COVID.

Profesor titular de limba şi literatura română la Şcoala Gimnazială din comuna argeşeană Ştefan cel Mare, Oana Anca Preda era detaşată cu derogare specială de la Ministerul Educaţiei la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” Topoloveni de opt ani. Profesoara nu se vaccinase, pentru că nu credea în eficacitatea serului anti-COVID. Sora profesoarei a fost cea care a anunţat la şcoală đecesul acesteia.  

Mama sa era bolnavă de mai mulţi ani şi locuia cu ea într-un apartament din Topoloveni pentru a o îngriji. Scriitoare şi poetă, Anca Preda era unul dintre cei mai apreciaţi profesori din Topoloveni.

"Virusul acesta e foarte înşelător. Îmi pare rău că s-a ajuns aici"

Miercuri 3 noiembrie, sora profesoarei l-a sunat pe Valentin Scarlat, directorul Liceului „Ion Mihalache” din Topoloveni. „Mi-a spus că Anca şi mama sa au COVID-19. Am întrebat-o dacă are test pentru Anca şi mi-a spus că nu. În schimb, mi-a trimis dovada testului pozitiv pentru mama sa şi mi-a spus că sunt carantinate de către DSP Argeş. Doamna profesoară nici nu avea test şi nici nu era vaccinată”, a declarat pentru „Adevărul” directorul Valentin Scarlat.

Joi 4 noiembrie, în jurul prânzului, profesoara Anca Preda l-a sunat pe directorul liceului. „M-a sunat cu o zi înainte să moară. Mi-a spus că are COVID-19. I-am spus să stea liniştită, că voi găsi un coleg să o înlocuiesc. A doua zi, vineri, 5 noiembrie, am fost şocat să aflu că a fost luată cu Ambulanţa, că a intrat în şoc cardiorespirator şi că s-a stins din viaţă… Virusul acesta e foarte înşelător. Îmi pare rău că s-a ajuns aici, o cunoşteam de mai mulţi ani. Am ajutat-o să ajungă aici, să fie aproape de casă”, a mai adăugat directorul Valentin Scarlat.

O altă profesoară a murit, luni, la şcoală. Cadrul didactic preda la Centrul de educaţie incluzivă Câmpulung şi i s-a făcut rău în timp ce se îndrepta spre sala de clasă.  

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net