O pensionară din Viena a fost păcălită de falși polițiști să le ofere banii și bijuteriile pentru a nu-i fi luate de hoții români

telefon.jpg

Falsul polițist a sunat pensionara din Viena să lase bunurile de valoare la ușă
Înșelătoriile prin telefon fac ravagii în Austria și Germania și vizează mai ales persoanele vârstnice
Foto: europafm.ro
Citeste tot despre: 

Autoritățile din Viena sunt în alertă după ce o pensionară de 83 de ani a fost păgubită de falși polițiști de aproximativ 10.000 de euro și aur în valoare de sute de mii de euro. Pentru a convinge bătrîna să le încredințeze bunurile, falșii polițiști au pretins că o apără de infractori români.

Bătrâna de 83 de ani din Viena-Döbling a fost sunată de un bărbat cu accent străin care a spus că este polițist și a avertizat-o pe femeie că era vizată de „o bandă de hoți români”. Potrivit stiridiaspora.ro care citează surse oficiale din cadrul autorităților, vocea a susținut că poliția are date care dovedesc că românii ar vrea să o tâlhărească. Tot el oferea și soluția: femeia trebuia să strângă tot ce are mai de preț și să încredințeze valorile unui agent care urma să vină la ușă.

 

Cum au acționat falșii polițiști

 

Bărbatul care a sunat și s-a dat drept polițist a revenit cu un telefon și a dat amănunte despre așa-zisa bandă de hoți români. Conform povestirii, gruparea prăda pensionari, poliția reținuse mai mulți suspecți însă doi erau liberi și vor acționa în cartier. Mai mult, falșii polițiști i-au spus că trebuie să predea obiectele sale de valoare pentru a fi puse la adăpost în cazul atacului. Femeia de 83 de ani a dat crezare falsului polițist, mai ales că I s-a promis că îi va fi supravegheată casa iar valorile îi vor fi aduse înapoi . A pus geanta cu banii și cu aurul în fața ușii. Făptașii au sunat-o din nou pe femeie, pentur a o convinge să stea în casă, în timp ce un membru al unei bande a luat geanta. Abia a doua zi i-a trecut prin cap bătrânei că a fost păcălită. Contrar celor convenite,”ofițerul de poliție penală” cum s-a recomandat cel de la capătul firului, nu a răspuns apelurilor femeii. Pensionara a anunțat atunci poliția adevărată și a povestit ce a pățit.


Poliția din Austria consideră gruparea deosebit de periculoasă

 

Pentru că inventivitatea suspecților este fără precedent, polițiștii au venit cu precizări.”Polițiștii nu păstrează niciodată bani sau obiecte de valoare, încheiați orice apeluri suspecte și formați 133, nu oferiți detalii despre circumstanțe familiale sau financiare.

 

Metoda, importată din Germania

 

Această metodă de înșelătorie face deja ravagii în Germania. Nemții vârstnici sunt avertizați că ar urma să fie victimele unei bande de hoți români și astfel cad ușor în plasa escrocilor care, culmea, se dau drept ofițeri de poliție germani.

 

 

 

Citiți și

 

Mai mulţi escroci români se dădeau surzi şi adunau bani la Praga

 

Metoda «Accidentul»: zeci de români, păgubiți de escroci cu 200.000 de lei

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1