O pacientă de la Spitalul Județean de Urgență Botoșani a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă

Ultima actualizare:

    Pacienta era internată la Spitalul de Urgență Mavromati, unul dintre cele mai mari din RomâniaFoto: spitalulmavromati.ro
Pacienta era internată la Spitalul de Urgență Mavromati, unul dintre cele mai mari din RomâniaFoto: spitalulmavromati.ro

Ce faci într-un mare spital din România când ești pacient, nu te poți deplasa, vrei la toaletă și nu poți da de personalul medical? Ei bine suni la 112 și ceri ajutorul poliției. S-a întâmplat la Botoșani, la Spitalul de Urgență ”Mavromati”.

În Botoșani, joi, pe holurile marelui spital ”Mavromati” toată lumea nu vorbea decât de pacienta care imobilizată la pat, într-o secție tampon a sunat la 112 pentru a fi dusă la toaletă.

Cum a ajuns o pacientă imobilizată la pat să sune la 112 pentru a fi dusă la WC

În vârstă de 79 de ani, femeia a ajuns la spital cu o fractură gravă la nivelul unui femur scrie monitorulbt.ro. Fiind nevoie de internare, aceasta a fost spitalizată de urgență dar în așteptarea analizelor COVID a fost dusă într-o zonă tampon a unității medicale. Din cauza fracturii grave, femeia nu se putea deplasa aproape deloc, iar la un moment dat a simţit că are nevoie să meargă la toaletă. După propriile declarații a așteptat cât a așteptat apariția personalului medical, după care a intrat în panică și a început să strige după ajutor. Nimeni nu a venit și nici nu a dat vreun semn de viață așa că, pentru a nu face pe ea, femeia a recus la un gest extrem: a sunat la 112 şi a cerut ajutor pentru a putea merge la toaletă.

Ce spun autoritățile despre cazul femeii care a sunat din spital la 112

”Femeia a apelat serviciul 112 şi a precizat că ar avea piciorul luxat şi nu se ocupa nimeni de ea. A spus că era internată singură într-un salon, nu se poate deplasa şi dorea să meargă la toaletă, iar nimeni nu o băga în seamă. Ulterior, cadrele medicale de pe secţie au fost apelate de cei de la 112, iar femeia a primit ajutor de la personalul specializat”, au anunțat autoritățile potrivit sursei citate. Reprezentanţii unităţii sanitare nu au comentat situaţia creată, au explicat doar situația pacientei.”Pacienta s-a prezentat în Urgenţe la ora 02.22, cu o fractură complexă la nivelul femurului, care necesita internarea pe secţia de ortopedie şi operaţie. Potrivit protocoalelor, peste 20 de minute aceasta a fost investigată în urgenţă, unde i s-au făcut radiografii şi i s-au luat analize specifice. I-au fost administrate o serie de calmante, din cauza durerilor pe care le avea de la fractură. Peste o oră de la prezentare, la 03.24, aceasta a fost evaluată din nou şi i-a fost făcut şi testul Covid, pentru că era nevoie de internare. La ora 06.17 femeia a fost internată pe secţia Oftalmologie, care este o secţie tampon, pentru cazurile care necesită internare, până la sosirea rezultatului testului Covid”, a precizat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al SJU „Mavromati”.

Citiți și

Un pacient a chemat Poliția reclamând că este ținut cu forța în Spitalul Botoșani. Ce au descoperit autoritățile

Şefa de la Urgenţe din Botoşani, izolată la domiciliu. A intrat în contact cu un pacient infectat

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net