O nouă fotografie din Colectiv arată cum a izbucnit incendiul

Ultima actualizare:

    Imaginea surprinde începutul incendiului ucigaș din clubul Colectivfoto: Publica.md
Imaginea surprinde începutul incendiului ucigaș din clubul Colectivfoto: Publica.md

O nouă imagine din clubul Colectiv arată starea tavanului imediat după ce focul izbucnit vineri, 30 octombrie, de la una din artificiile folosite de organizatori, s-a întins de pe stâlpul de susținere. Bilanțul tragediei din Colectiv numără în acest moment 32 de morți și 130 de persoane internate în stare gravă în spitalele din București.

Imaginea publicată de Publica.md surprinde momentul în care flăcările care au cuprins unul din stâlpii de susținere, îmbrăcați în burete antifonant, se întind spre tavan. Tavanul clubului era căptușit, de asemenea, cu burete fonoizolant, care, din nefericire, nu era și tratat ignifug. Peste acest burete, din imagine se vede cum tavanul a fost acoperit, din rațiuni estetice, probabil, cu un grilaj din lemn.

Din declarațiile martorilor, se pare că acest grilaj s-a desprins arzând și a căzut peste cei aproape 500 de oameni care participau vineri, 30 octombrie, la lansarea celui de-al doilea album al trupei rock Goodbye to Gravity.

În urma incendiului au murit 32 de persoane, printre care și cei doi chitariști ai trupei Goodbye to Gravity, Vlad Țelea și Mihai Alexandru. Alte 130 de persoane mai sunt internate în acest moment în spitalele din București, cu arsuri grave și intoxicații cu fum. Cei trei patroni ai clubului au fost reținuți luni de procurori. Ei sunt acuzați de ucidere din culpă. În acest moment se știe că cei trei au refuzat să folosească materiale ignifuge pentru izolarea fonică a clubului și au permis organizarea unui eveniment peste capacitatea de numai 80 de persoane a localului.

Iată primele imagini de la locul tragediei

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net