O ninsoare de 48 de ore a lovit jumătate din ţară

4-actualitate-vreme-1.jpg

Peste 150 de arbori au fost doborâţi din cauza vântului şi a zăpezii
Citeste tot despre: 

A nins viscolit în vestul ţării şi la munte. După 48 de ore de intemperii, jumătate din ţară era blocată. Trenurile au avut întârzieri de peste 540 de minute, iar o garnitură a rămas blocată timp de 9 ore la Orşova.

A nins abundent în vestul ţării şi s-a depus un strat gros de zăpadă, de peste 30 cm. Vântul a suflat cu putere şi a viscolit omătul. Zeci de copaci au căzut, doborâţi de greutatea zăpezii. Fenomenele meteo periculoase au dus la apariţia unor situaţii de urgenţă în 16 judeţe ale ţării şi municipiul Bucureşti. Peste 150 de arbori au fost doborâţi din cauza vântului şi a zăpezii, iar 40 de maşini au rămas blocate în zăpadă.

Fără curent electric

E-Distribuţie Banat a declarat duminică stare de criză în vestul ţării, după ce aproape 200 de localităţi au rămas fără curent electric din cauza condiţiilor meteo. În total, 75 de echipe se aflau pe teren, pentru a remedia situaţia, însă pătrunderea în zonele cu avarii a fost dificilă.

4-actualitate-vreme-2.jpg

Un tren cu călători a rămas blocat timp de peste 9 ore la Orşova

Trenurile, întârzieri de peste 540 de minute

Circulaţia feroviară a fost întreruptă, duminică, la ieşirea din staţia CF Strâmbuţa spre Craiova (judeţul Hunedoara), din cauza unui arbore care s-a prăbuşit peste calea ferată. Trenul Regio 2082 Petroşani - Craiova şi-a întrerupt deplasarea.  Şi în judeţele Gorj, Caraş-Severin şi Arad au fost probleme. Un tren plin de călători, de la Bucureşti spre Timişoara, a  rămas blocat peste 9 ore la Orşova. Alte trei trenuri, cu peste 360 de călători, au rămas blocate în judeţele Caraş-Severin şi Arad.

4-actualitate-vreme-3.jpg

Accident cu zece răniţi, pe centura oraşului Avrig

Accidente

Două maşini şi două microbuze s-au ciocnit, ieri, pe centura oraşului Avrig, din judeţul Sibiu. În total, au fost rănite zece persoane, una fiind intubată, iar alte opt persoane nu au nevoie de îngrjiri medicale. Accidentul a fost provocat de un şofer de 22 de ani din Braşov care a intrat în depăşire şi a derapat, lovind un microbuz şi apoi un autoturism. Microbuzul lovit a ricoşat, la rândul său, în alt microbuz.

În judeţul Olt, pompierii militari au intervenit pentru deblocarea şi repunerea pe roţi a unui autocar răsturnat între localităţile Salcia şi Pleşoiu. În judeţul Prahova, pe raza localităţii Slănic, autorităţile locale au intervenit pentru preluarea a 46 de persoane aflate într-un autocar care nu mai putea înainta. Şcolile vor fi închise luni în judeţul Gorj şi Hunedoara, iar în Timiş şi Arad luni şi marţi.

4-actualitate-vreme-4-drdp-timisoara.jpg

În vestul ţării se circulă cu dificultate

Prognoză meteo

Meteorologii ANM spun că vor fi precipitaţii slabe şi în zilele următoare, în toată ţara. Vor fi ninsori în vest, centru şi nord, iar în sud vor fi precipitaţii mixte.

Jandarmii din Gorj au salvat o căţeluşă şi puii săi

O patrulă de jandarmi montani din Rânca, aflată într-o misiune de patrulare auto, a văzut la limita zonei montane o căţea care era agitată. ”Un coleg a mers să vadă care este motivul agitaţiei şi a găsit mai mulţi căţeluşi împrăştiaţi în zăpadă pe o pantă. Fiind uzi, scâncind de frig, jandarmii montani i-au urcat în maşină şi au mers la sediul postului montan, căţeaua urmându-i după maşină. A fost improvizat într-o magazie un culcuş unde cei şase căţeluşi vor sta. Ne implicăm pentru că ne pasă. Un doctor veterinar îi va consulta în curând şi vom lua o decizie înţeleaptă. Aşteptăm cu interes orice opinie constructivă şi benefică pentru sufletele salvate”, a scris Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj, pe Facebook.  

Loading...