O jurnalistă a fost chemată la poliţie după ce l-a dat pe Iohannis câştigător în Noua Zeelandă

Ultima actualizare:

    Monalise Hihn este jurnalista unui site de ştiri şi a postului de radio Europa FMFoto: arhiva personală
Monalise Hihn este jurnalista unui site de ştiri şi a postului de radio Europa FMFoto: arhiva personală

Un text publicat pe pagina ei de Facebook în ziua alegerilor i-a adus mari bătaăi de cap unei jurnaliste. Monalise Hihn a fost chemată astăzi la audieri la poliţie după ce a fost reclamată autorităţilor de PSD Hunedoara.

Jurnalista a postat pe Facebook în ziua alegerilor rezultatele de la secţia de votare din Noua Zeelanda care îl dădeau câştigător pe Klaus Iohannis, candidatul PSD Victor Ponta clasându-se abia pe locul 4 cu doar 7 voturi.

"Procesul electoral în Noua Zeelandă s-a închis: Klaus Iohannis 66, Monica Macovei 28, Elena Udrea 13, Victor Ponta 7, Călin Popescu Tăriceanu 6, Corneliu Vadim Tudor 6, Teodor Meleşcanu 2, Funar 4, Dan Diaconescu 2, Kelemen Hunor 1", scria duminică pe Facebook jurnalista Monalise Hihn.

PSD Hunedoara susţine că această postare ar fi fost de natură să influeţeze electoratul în ziua votului şi au depus o plângere împotriva acesteia la Biroul Electoral Judeţean pe 2 noiembrie. Jurnalista a fost chemată joi la audieri la Poliţie.

"Am fost anunţată că împotriva mea a fost formulată o plângere, la care a fost alăturat şi un print screen cu postările de pe Facebook, de către un jurist care reprezintă Organizaţia Judeţeană PSD Hunedoara. Acesta a reclamat la BEJ Hunedoara că informaţiile pe care le-am postat duminică pe Facebook ar fi putut influenţa votanţii. Cei de la Poliţie m-au înştiinţat să mă prezint astăzi la sediul din Deva şi am făcut acest lucru. Nu cred că mai există în ţara aceasta un caz similar de plângere formulată împotriva cuiva. Informaţiile pe care le-am publicat, legate de rezultatele alegerilor în Noua Zeelandă, dar şi în Coreea de Nord şi în alte ţări, erau publice. Le-am preluat de la alţii, că nu sunt chiar prezicător în stele. A fost plin internetul duminică de ele. În plus, nu există reglementări în ceea ce priveşte spaţiul virtual. Este vorba de contul meu de Facebook, de un spaţiu privat”, a spus jurnalista Monalise Hihn, potrivit stiriflux.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net