O învățătoare din Călărași a fost bătută de un părinte nemulțumit

invatatoare_batuta_de_un_parinte_calarasi.jpg

invatatoare_batuta_de_un_parinte_calarasi
O învățătoare de la Școala Gimnazială Dragoș Vodă din judeţul Călăraşi a fost bătută de mama unor elevi

O învățătoare din județul Călărași s-a ales cu ochii vineți și păr smuls din cap, după ce mama unui elev a bătut-o în fața copiilor. Sindicatele din învățământ cer Parlamentului să facă legi care să apere cadrele didactice.

Un nou caz de violență în școli. Un incidentul grav a avut loc la Şcoala Gimnazială Dragoș Vodă din judeţul Călăraşi, unde învăţătoarea clasei a III-a a fost bătută de mama a doi copii cărora le predă.

Părintele agresor a fost nemulţumit că unul dintre copii a primit calificativul “Insuficient”. Agresiunea a avut loc în sala de clasă, în faţa elevilor. În urma incidentului, directorul unităţii de învăţământ a alertat Poliţia, precum şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Călăraşi.

”Colega noastră este, în acest moment, traumatizată fizic, după ce i-a fost învineţită faţa şi i s-a smuls păr de pe cap, motiv pentru care a solicitat şi eliberarea certificatului medico-legal. Totodată, vorbim şi de traume psihice, din cauza agresiunii”, a declarat președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), Simion Hancescu.

”Nu este un caz singular, motiv pentru care cerem Ministerului Educaţiei Naţionale să demareze o anchetă la şcoala respectivă, iar Parlamentului României să accepte solicitarea FSLI, prin care cadrele didactice să capete statutul de autoritate publică”, spune președintele deferației sindicale,Simion Hancescu.

“Este de-a dreptul şocant ce s-a întâmplat în această unitate de învăţământ cu una dintre colegele noastre, care nu a făcut altceva decât să îşi facă meseria. Este un nou caz de violenţă în şcolile din România şi cerem imperativ Ministerului Educaţiei Naţionale să nu-l transforme într-o statistică banală. Solicităm intervenţia instituţiilor abilitate pentru a ancheta acest caz, dar nu este suficient. Avem nevoie de pază în şcoli, altfel, cazurile în care oricine poate intra în unitatea de învăţământ să agreseze cadre didactice sau elevi, o poate face cu mare uşurinţă. În plus, cerem Parlamentului României să urgenteze votarea proiectului de lege prin care cadrul didactic să capete statutul de autoritate publică, ceea ce ar face ca pedepsele pentru agresori să fie mult mai mari şi să descurajeze astfel de comportamente. Dacă nu aplicăm măsuri să descurajăm agresorii, transformăm şcoala într-un loc în care pericolul poate fi la orice pas”, a declarat preşedintele FSLI Simion Hancescu.

loading...
Loading...