O imagine cât o mie de cuvinte! A căzut în genunchi când a văzut sicriul Regelui Mihai!

Ultima actualizare:

    A îngenuncheat în fața sicriului Regelui MihaiFoto: Alexandru Dobre/Mediafax
A îngenuncheat în fața sicriului Regelui MihaiFoto: Alexandru Dobre/Mediafax

Ceremonia de înrmomântare a Regelui Mihai s-a întins pe întreaga zi de 16 decembrie. Capete încoronate și zeci de mii de români și-au luat rămas bun de la ultimul suveran al României, cu ochii înlăcrimați și gânditori. La Palatul Regal de la București, o fotografie a surprins probabil cel mai emoționant moment al istoricului eveniment.

Aproape întreaga țară a simțit ecoul pierderii unuia dintre cei mai importanți lideri ai României, a cărui decizie luată în urmă cu mai bine de șapte decenii, a schimbat radical destinul nu doar al României, ci al mai multor națiuni, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Zeci de mii de români au mers să-și ia rămas bun de la Regele Mihai, în cele trei zile de doliu național. La Palatul Regal din București, un tânăr, probabil un elev, a fost surprins cum a îngenuncheat în fața sicriului Maiestății Sale, uitându-se îndelung și îndurerat la catafalcul celui care de aproape 30 de ani ne-a dat un exemplu de demnitate, modestie și înțelepciune. Imaginea a fost rapid răspândită pe Internet și a produs valuri de emoție pentru că este una dintre cele mai sugestive fotografii din timpul funeraliilor Regelui Mihai. 

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net