O ieșeancă a stat acasă 3 luni cu hemoragie și dureri de burtă, de frică să nu se infecteze cu COVID-19. Ce diagnostic i-au pus medicii

fiere_durere_de_burta.jpg

criza de bila, fiere, durere de burta, durere in umar, crampe abdominale
A durut-o burta și a avut hemoragie timp de 3 luni
FOTO: Arhivă Click!

De frică să nu se infecteze cu noul coronavirus, o femeie de 38 de ani din Iași a stat trei luni acasă, deși se simțeau foarte rău. Avea hemoragie și dureri foarte mari de burtă, iar diagnosticul medicilor a fost crunt: cancer în stadiu terminal.

O ieșeancă în vârstă de 38 de ani a ajuns în stare gravă la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași după ce timp de 3 luni de zile a stat acasă cu hemoragie și dureri aproape insuportabile de burtă. Femeia a spus medicilor că de frică să nu se infecteze cu Covid-19 nu s-a prezentat la o unitate medical, scrie bzi.ro. În urma analizelor, medicii i-au pus diagnosticul de cancer de col uterin în stadiu terminal. 

Suferea de o boală gravă 

Femeia se simțea rău încă din luna aprilie, având hemoragie și dureri de burtă. Însă, nu s-a dus la medic decât atunci când nu a mai rezistat durerilor. Astfel, la începutul lunii iulie s-a prezentat la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași, unde a aflat că suferă de o boală gravă, în stadiu avansat: cancer de col uterin. 

„Pacienta cu cancer de col uterin în evoluție a povestit cadrelor medicale că nu s-a prezentat la medic din frica de a nu se infecta cu Covid-19 și totodată, pentru că nu a avut bani. Starea de rău i s-a declanșat la începutul lunii aprilie, în starea de urgență. Aceasta a povestit că nici mijloacele de transport în comun din satul în care locuiește nu circulau în acea perioadă. Dacă s-ar fi prezentat la timp la medic, ar fi putut evita diagnosticul de cancer de col uterin”, spune dr. Irina Cațighera, citată de bzi.ro.

Starea femeii este acum stabilă și a fost preluată de către medicii de la Institutul Regional de Oncologie Iași. 

 

Citește și:

 

Doctoriţa care s-a tratat de COVID-19 singură, acasă. Cu schema ei a ajutat alți 400 de pacienți

 

S-a dus la medic cu dureri de stomac. Ce a aflat i-a schimbat viața

Loading...

Citește și

  • Bolnavii tratați acasă trebuie să stea izolați de restul familiei și să poarte mască în permanență

    Cazurile ușoare de coronavirus pot fi tratate acasă. Este recomandarea venită din partea specialiștilor, pentru a se evita aglomerarea spitalelor. Acolo, ar trebui tratate doar persoanele cu forme medii și grave. Dar iată ce reguli trebuie să respecți dacă îngrijești acasă un bolnav de coronavirus!

  • Am evoluat ca civilizație și acum totul este mai simplu datorită tehnologiei care ne încojoară și care a devenit o parte esențială din viața noastră de zi cu zi. Dar în același timp ne-am depărtat de origini și de natura care ne oferea deja răspunsul la aproape toate problemele noastre. Există un motiv pentru care generația bunicilor și a străbunicilor noștri s-a bucurat de o viață lungă și lipsită de probleme majore de sănătate și acela îl reprezintă încrederea în tratamentele naturale capabile să vindece multe din bolile pe care medicina modernă le tratează, dar cu un preț.