O ieșeancă și-a dat în judecată soțul după ani întregi de jigniri. Ce a hotărât instanța

Ultima actualizare:

    Foto: portal.just.ro
Foto: portal.just.ro

O ieșeancă și-a dat în judecată soțul și-i cere daune considerabile pe motiv că bărbatul a jignit-o ani întregi. În primă instanță, acțiunea femeii a fost respinsă, însă aceasta nu s-a lăsat și a făcut recurs, mutând astfel conflictul conjugal la Tribunal.

Un conflict conjugal s-a mutat în instanțele ieșene. Procesul dintre Elena și Ioan D. a început pe 10 octombrie 2018. Femia și-a dat soțul în judecată și i-a cerut și daune morale în valoare de 20.000 lei pentru toate jugnirile și umilințele indurate în decursul anilor în care au fost căsătoriți. ”Sunt căsătorită de mai bine de 42 de ani cu pârâtul, având împreună doi copii, în prezent majori. În toată această perioadă, am trăit sentimente de teroare, frică, am fost umilită, hărțuită, tratată ca o sclavă. Pârâtul a trăit doar pe bunurile și banii de la mine și de la părinții mei”, spune în reclamație Elena D., care amintește mai multe episoade de certuri conjugale. Reclamanta le-a mai relatat judecătorilor ieșeni că, de fiecare dată când vorbeau la telefon, soțul ar fi amenința-o și insultat-o, numind-o „nebună”, scrie bzi.ro.   

Acuzațiile femeii    

”Pe 24 ianuarie 2018, în timp ce mă aflam în bucătărie, soțul a venit cu niște foi xeroxate, spunând pe un ton amenințător că pe acelea se aflau convorbirile mele. Pe 16 februarie 2018, soțul a recunoscut în fața polițiștilor de la Secția VI că s-a folosit de numărul meu de telefon pentru a-mi apela sora și prietenii sau a le trimite mesaje, poze, în scopul denigrării și intimidării și a dat numărul mai multor persoane, prieteni de-ai lui sau necunoscuți, pentru a o suna și a se da drept fiii mei sau apropiați ai acestora și a obține bani, invocând tot felul de motive”, a mai susținut ieșeanca. Aceasta a adăugat că a făcut și o plângere la Poliție pe numele soțului ei pentru sustragere de documente și pentru relatarea faptelor false către un doctor.

Ce a spus soțul femeii        

De cealaltă parte, Ioan D., soțul reclamantei, a depus depus o întâmpinare la dosar, prin care a cerut respingerea ca nefondată a cererii. Deși reclamanta invocă deteriorarea gravă și iremediabilă a relațiilor dintre noi, ea nu a cerut, totuși, desfacerera căsătoriei, cu acordarea unor eventuale daune compensatorii. Noi locuim în continuare împreună!”, a subliniat ieșeanul. Acesta a adăugat că nu a încercat decât să-și ajute soția să-și protejeze starea de sănătate, în condițiile în care, încă de la începutul căsătoriei, aceasta ar fi avut manifestări comportamentale ce indicau disfuncționalități ale sistemului nervos, manifestate în diverse forme: tentative de suicid, tăierea lucrurilor sale, ardere cu fierul de călcat, episoade de depresie, spargere de obiecte. El a mai spus că femeia ar fi fost internată de mai multe ori la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru nerespectarea tratamentului prescris, iar episoadele tensionate și conflictuale dintre cei doi s-au intensificat ca urmare a stării ei de sănătate, existând manifestări ce nu corespund unui comportament normal.

Judecătoria Iași a respins cererea formulată de reclamanta Elena D. Decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către ieșeancă. Acum, urmează ca magistrații din cadrul Tribunalului Iași să ia o hotărâre în acest caz.  

Citește și:

Culmea scandalurilor conjugale. O femeie din Iași și-a dat soțul în judecată pentru a-l obliga să doarmă în altă cameră

EXCLUSIV! Mădălin Voicu şi-a dat fosta nevastă în judecată, de Sărbători

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net