O icoană făcătoare de minuni, purtată prin Craiova într-o procesiune anticoronavirus fără enoriași

icoana-maicii-domnului-madona-dudu-craiova.jpg

Icoana Maicii Domnului din Biserica Madona Dudu din Craiova nu mai fusese scoasa pe strazi de acum 200 de ani din timpul epidemiei de ciuma
Icoana Maicii Domnului din Biserica Madona Dudu din Craiova nu mai fusese scoasă pe străzi de acum 200 de ani din timpul epidemiei de ciumă
Foto: crestinortodox.ro

Miercuri, după slujba religioasă de Buna Vestire, o icoană despre care preoții spun că este făcătoare de minuni a fost scoasă din biserica Madona Dudu”, după mai bine de 200 de ani, și a fost plimbată, prin municipiul Craiova. Procesiunea s-a desfășurat fără enoriași, participanții fiind doar IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei, însoțit de doi preoți. O procesiune religioasă similară a mai avut loc în vremea când populația a fost amenințată de ciumă.

Înalt Preasfinţitul Irineu și alţi doi preoţi au pornit într-o procesiune prin municipiul Craiova, după slujba religioasă desfășurată miercuri, de Buna Vestire, rugându-se pentru ca omenirea să scape de pandemia de coronavirus, informează mediafax.ro. Icoana Maicii Domnului a fost scoasă, după mai bine de 200 de ani, din Biserica „Madona Dudu” din Craiova, şi a fost purtată într-o mașină pe străzile municipiului, împreună cu racla în care se afla moaștele Sf. Nifon. Totul s-a întâmplat fără cortegiul religios obișnuit de preoți și fără enoriași. Aproape două ore, neobișnuita procesiune a trecut prin fața spitalelor din Cetatea Băniei unde preoții au rostit rugăciuni speciale pentru ca oamenii să fie feriți de virusul ucigaș. Icoana Maicii Domnului, considerată făcătoare de minuni, nu mai fusese scoasă din biserică de peste 200 de ani, din timpul ciumei ce a lovit Țara Românească.

 

Loading...

Citește și

  • Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a transmis un set noi de reguli ce trebuie respectate de slujitorii bisericii si de enoriași in conditiile epidemiei de coronavirus

    În condițiile speciale ale epidemiei de coronavirus și al Ordonanțelor militare date în cadrul stării de urgență existente în România, Biserica strămoșească se adaptează acestei situații. Și, în mod excepțional, Sfântul Sinod a elaborate un set de reguli pentru slujitorii bisericii, dar și pentru enoriași pentru perioada următoare, reguli ce nu înseamnă decât că viața bisericească și credința oamenilor trebuie să rămână vie, indiferent de forma în care ele se manifestă în această perioadă dificilă.

  • femeie care se roaga

    Patriarhul Daniel a transmis către toate eparhiile de pe întinsul țării textul unei rugăciuni speciale pentru încetarea epidemiei de coronavirus. Ea va fi rostită de preoți, în toate bisericile ortodoxe, înaintea Vecerniei (Liturghiei de seară), informează basilica.ro. Rugăciunea va fi spusă de preoți avînd fața spre est.

  • acteDeclarația pe proprie răspundere. Cum arată, cum se completează și cum se scrie de mână

    De azi, de la ora 12.00, toți românii care vor dori să iasă din casă din motive personale, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, vor trebui să aibă asupra lor o declarație pe proprie răspundere în care să jutifice motivul părăsirii domiciliului. Iată cum arată documentul tip, cum se completează și cum se scrie de mână.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1